POLITIČKA "BURA" U ANDRIJEVICI: Ćulafić smenjuje Raketića, puca koalicija?

Марија Стевановић
Marija Stevanović

29. 11. 2022. u 17:25

U ANDRIJEVICI je počela da "duva" politička bura, koja bi mogla da uskovitla strasti toliko da dođe fo pucanja unutar vladajuće koalicije koju čine SNP-DF-Demokrate.

ПОЛИТИЧКА БУРА У АНДРИЈЕВИЦИ: Ћулафић смењује Ракетића, пуца коалиција?

Foto: M.S

Naime, predsednik Opštine Andrijevica Željko Ćulafić (SNP) doneo je odluku o smeni Veska Raketića (DF) sa funkcije potpredsednika i predlog o razrešenju uputio obornicima Skupštine opštine Andrijevica.

Ćulafić i Raketić, koji je predsednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije, na funkcije su imenovani nakon pobede tadašnje opozicije na lokalnim izborima 30. avgusta 2020. godine.

Izbor Ćulafića podržali su tada odbornici liste "Za budućnost Andrijevice- SNP-NSD" i odbornici koalicije Demokrate-Demos. Potom je Ćulafić predložio Raketića za potpredsednika opštine, što je koalicija koja je srušila DPS prihvatila.

Tada je bilo reči o tome da je postignut koalicioni dogovor o rotaciji na čelu opštine, odnosno da kandidat SNP vrši funkciju predsednika opštine dve, a kandidat Nove srpske demokratije potom još dve godine, ali to zvanično nikada nije potvrđeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!