SEDNICA SO POČETKOM DECEMBRA: Dogovorena nova skupštinska većina na Žabljaku

M. D.

21. 11. 2022. u 21:40

BUDUĆU lokalnu vlast u Žabljaku činiće Durmitorska inicijativa, Demokratski front, Demokrate i Prava Crna Gora.

СЕДНИЦА СО ПОЧЕТКОМ ДЕЦЕМБРА: Договорена нова скупштинска већина на Жабљаку

Foto: M.Drobnjak

Kolegama iz Socijalističke narodne partije otvorena su vrata da u narednom periodu, ukoliko odluče, učestvuju u lokalnoj vlasti, saopštili su iz Durmitorske inicijative.

Pregovori o konstituisanju lokalne vlasti u Žabljaku ulaze u završnu fazu, a sednica Skupštine opštine Žabljak u novom sazivu trebalo bi da bude zakazana početkom meseca decembra.

- Budući konstituenti lokalne vlasti usaglasili su programsku platformu na kojoj će funkcionasati lokalna vlast u četvorogodišnjem mandatnom periodu. Dogovorena su i kadrovska rešenja za političke funkcije u lokalnoj vlasti - navode iz Durmitorske inicijative.

Prema njihovim rečima već sada je izvesno da će nosilac liste Durmitorske iniciative, Radoš Žugić biti novi predsednik Opštine Žabljak.

- DI će svojim učešćem u vlasti i kadrovskim potencijalom s kojim raspolaže učiniti sve da se Žabljak vrati na stare staze kroz ekonomsku privrednu i demografsku obnovu. Zasigurno da ćemo opravdati poverenje koje su nam građani Žabljaka ukazili - kazali su iz Durmitorske inicijative.

Podsećanja radi na nedavno održanim izborima na Žabljaku Durmitorska inicijativa je osvojila šest odborničkih mesta, DF- pet, kaoliko i Demokrate, dok će  Prava Crna Gora imati jednog odbornika. To je 17 odborničkih mandata od 30, koliko broji lokalni parlament.

SNP su pripala tri odbornička mesta, dok je koalicija  DPS-SD, koja trenutno čini vlast na Žabljaku, osvojila 10 odborničkih mesta.

 

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja