MILO U SKUPŠTINI CRNE GORE: Nova runda razgovora predstavnika parlamentarnih stranaka (FOTO)

V.K.

18. 11. 2022. u 08:36

NOVI sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka počeo je oko 8 i 25 sati u Skupštini Crne Gore. Parlamentarni dijalog pokrenula je predsednica Skupštine Danijela Đurović.

МИЛО У СКУПШТИНИ ЦРНЕ ГОРЕ: Нова рунда разговора представника парламентарних странака (ФОТО)

Foto: V. K.

Na sastanak je došao predsednik Crne Gore i lider DPS Milo Đukanović, šefica parlamenta Đurović, Aleksa Bečić (Demokrate), Vladimir Joković (SNP), Ervin Ibrahimović (BS), Damir Šehović (SD), Miodrag Lekić (DEMOS), Genci Nimanbegu (Albanska lista), Srđan Pavićević (CIVIS), Goran Danilović (Ujedinjena), Maksim Vučinić (Radnička partija) i Andrija Popović (Liberalna partija).

Sastanku ispred Demokratskog fronta, prisustvuju Branka Bošnjak, Maja Vukićević i Simonida Kordić, dok iz Građanskog pokreta URA prisustvuje i potpredsednica Ana Novaković Đurović, kao i član Predsedništva SDP-a Mirko Stanić.

Danijela Đurović je u novom pozivu na dijalog istakla da je jasno da su nefunkcionalan Ustavni sud, status Vlade kojoj je 19. avgusta ove godine izglasano nepoverenje u parlamentu, te otvorena debata oko ustavnosti pojedinih zakonskih rešenja i postupaka, pitanja koja se moraju što pre rešavati kako bi država nastavila dalji napredak i na unutrašnjem i na međunarodnom planu.

Foto: V. K.

- Prioritetne teme o kojima ćemo razgovarati biće iste kao i na prošlom sastanku, a to su neregulisana situacija u pravosudnom sistemu, odnosno neophodnost što hitnijeg izbora sudija Ustavnog suda, završetak procesa imenovanja članova Sudskog saveta, izbor vrhovnog državnog tužioca, kao i pitanje reforme izbornog zakonodavstva - rekla je.

Sednica Skupštine, na kojoj će se birati sudije Ustavnog suda, zakazana je za 28. novembar. Za izbor sudija u drugom krugu potrebna je tropetinska podrška, odnosno glasovi 49 poslanika. Na sednici 22. oktobra nijedno od četvoro predloženih kandidata nije dobilo dvotrećinsku podršku.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024