SINDIKAT UPUTIO ZAHTEV: Zaposlenima u FZO povećati plate i koeficijent

I.D.S.

08. 11. 2022. u 13:36

SINDIKAT Fonda za zdravstveno osiguranje zatražio je od nadležnih organa povećanje zarada i izjednačavanje koeficijenata zaposlenih u Fondu sa koeficijentima nemedicinskog kadra u zdravstvenim ustanovama.

СИНДИКАТ УПУТИО ЗАХТЕВ: Запосленима у ФЗО повећати плате и коефицијент

Foto fzocg.me

Ta radnička organizacija uputila je inicijativu za povećanje zarada ministarstvima zdravlja i finansija i Samostalnom sindikatu zdravstva Crne Gore.

- Smatramo da su zaposleni u Fondu nepravedno zapostavljeni i njihov rad nedovoljno valorizovan u odnosu na složenost poslova koje obavljaju, a koji su krucijalni za funkcionisanje zdravstvenog sistema, posebno imajući u vidu nedavno povećanje zarada nemedicinskog kadra u zdravstvenim ustanovama, čiji rad usmeravamo i kontrolišemo – navode u saopštenju.

Fond, kako su rekli iz Sindikata, nema mehanizme da zadrži zaposlene koji žele da odu jer su konstantno izloženi pritisku zbog velikog obima posla, a pri tom nezadovoljni visinom zarade.

- Očekujemo da vašim angažovanjem utičete da se otklone nejednakosti na koje smo ukazali, kao i da sagledate mogućnost da se preduzmu dodatne aktivnosti u cilju poboljšanja položaja zaposlenih u Fondu. FZO jedna je od najvažnijih institucija, ne samo u zdravstvenom sistemu, već i u Crnoj Gori, koja obezbeđuje ostvarivanje prava iz zdravstvene zaštite i zdravstvenog osiguranja - ističu u sindikatu.

Ukazali su i na disproporciju u koeficijentima za zarade za radna mesta sa istom školskom spremom u zdravstvenom sistemu za koje važi Granski kolektivni ugovor za zdravstvenu delatnost i koeficijentima Fonda za koje važi Zakon o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, te predložili da se njihovi koeficijenti izjednače sa koeficijentima nemedicinskog kadra u zdravstvenim ustanovama, u skladu sa Zakonom o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave