MILA BRANE OD USTAVA: DPS - Ako povučete propis, zauzvrat ćemo odblokirati Ustavni sud

V. K.

04. 11. 2022. u 06:45

USTALA je Demokratska partija socijalista u zaštitu lika i dela njihovog lidera i predsednika Crne Gore Mila Đukanovića nakon usvojenih izmena i dopuna Zakona o predsedniku države kojim se njegove ingerencije dovode u red sa Ustavom Crne Gore.

МИЛА БРАНЕ ОД УСТАВА: ДПС - Ако повучете пропис, заузврат ћемо одблокирати Уставни суд

Milo Đukanović, Foto predsjednik.me

Saborci i pristalice Đukanovića smatraju da iza predloga Demokratskog fronta i stranaka koje su aminovale novi zakon, stoje "ruske i srpske snage".

Poslanik DF Jovan Vučurović kaže da odbrana Đukanovića predstavlja "tragikomediju".

- Ustav brani partija čija je vladavina obeležena kriminalom, korupcijom, bezakonjem, čiji je lider vođa narko-kartela, a najveći prijatelji u zatvoru. Parlamentarna većina je stala na put bezakonju i zaustavila kršenje Ustava od strane Mila Đukanovića. Panika u njegovim redovima raste kako mu se bliži kraj vladavini jer dolazi vreme kada će odgovarati za sve što je napravio narodu i državi - kazao je Vučurović, dodajući da predsednik države sada pokušava incidentima i podizanjem tenzija da sačuva kožu.

I upravo su njegove malobrojne pristalice minule dve noći ispred zgrade Skupštine Crne Gore organizovale protest sa koje su se čule skandalozne poruke. Tim okupljanjima prisustvovali su poslanici DPS, SDP, Liberalne partije, grupe građana iz Podgorice i Cetinja. Od Mila Đukanovića su zatražili da se u narednih sedam dana odredi na koji način dalje da vode borbu "za oslobođenje države".

Foto V. Kadić

Dok je trajao protest održavala se sednica Predsedništva DPS na kojoj je prisustvovao Milo Đukanović, sa koje je poslata poruka vlastima da odustanu od Zakona o predsedniku, a da su oni zauzvrat spremni za dogovor oko deblokade Ustavnog suda.

- Ukoliko poslednji poziv ne urodi plodom i do kraja nedelje ne otpočne proces izbora sudija Ustavnog suda, i ne bude se odustalo od namere da se vrši ustavni puč kroz instaliranje u pravni sistem Zakona o predsedniku biće potpuno jasno da je svako institucionalno delovanje obesmišljeno i da u toj situaciji jedino preostaje da borbu za institucije treba izmestiti izvan institucionalnih okvira - poručeno je sa sednice.

Foto: Skupština CG

Iz Nacionalne albanska unije pozvali su albanske partije da povuku svoje ministre iz vlade Dritana Abazovića, jer izmene zakona o predsedniku, smatraju, za krajnji cilj imaju ukidanje suvereniteta i poništenje nezavisnosti Crne Gore. Oni smatraju da je to neophodno uraditi jer je zakon usvojen uz podršku poslanika političke grupacije premijera u tehničkom mandatu koji opet pravi većinu sa srpskim partijama u Skupštini Crne Gore.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)