MEDENICA NIJE GLASALA: Žalila se, a onda joj stigao odgovor od DIK

V.K.

03. 11. 2022. u 17:08

VESNA Medenica nije mogla da glasa na biračkom mestu u Spužu na lokalnim izborima 23. oktobra.

МЕДЕНИЦА НИЈЕ ГЛАСАЛА: Жалила се, а онда јој стигао одговор од ДИК

Foto: Printskrin Youtube/Vijesti

Bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica nije mogla da glasa na biračkom mestu broj 2 u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija na lokalnim izborima 23. oktobra, jer nije upisana u birački spisak jer joj je pritvor isticao pre dana održavanja izbora. Ona se žalila Izbornoj komisiji Glavnog grada na nemogućnost korišćenja biračkog prava, a taj dopis je prosleđen Državnoj izbornoj komisiji 1. novembra.

- Kako je pritvor Vesni Medenici isticao 18.10.2022. godine odnosno u periodu u kojem se ne mogu vršiti izmene u biračkom spisku, nije postojala zakonska mogućnost naknadnog upisa u birački spisak u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, piše u dopisu Nikole Mugoše, predsednika DIK.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni