VATROGASCI S PRAVOM NEZADOVOLJNI: Dritan nakon sastanka sa predstavnicima službe spasilaca (FOTO/VIDEO)

Novosti online

26. 10. 2022. u 14:03

DA su vatrogasci sa pravom nezadovoljni poručio je premijer Dritan Abazović nakon sastanka sa predstavnicima službe spasilaca. Obećao je da će Vlada učiniti sve da se nagomilani problemi u toj službi reše.

ВАТРОГАСЦИ С ПРАВОМ НЕЗАДОВОЉНИ: Дритан након састанка са представницима службе спасилаца (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: I.D.S.

Prema  rečima premijera, nekoliko je stvari koje bi trebalo rešiti što pre, to su stvari koje su akutne i koje su proizvod javašluka. 

- Prva stvar koju moramo da menjamo su zakonska rešenja i to na način koji će potvrditi vaš status i omogućiti veći stepen  - kazao je Abazović.

Kako je naveo, na sastanku je bilo reči o nekoliko mogućih modela, ali će vatrogasna služba konačni predlog morati da usaglasi sa nadležnim institucijama.

- Nakon toga, uputite inicijativu i Vlada će delovati promtno - rekao je premijer.

Premijer je vatrogascima obećao i veći koeficijent od naredne godine, te naknade za one vatrogasce koji su učestvovali u gašenju požara minulog leta.

Spiskovi su spremni i na njemu se nalaze svi koji su učestvovali, ne samo vatrogasci, već svi dobrovoljci.

Ishodom sastanka zadovoljan je i predsednik strukovnog sindikata Goran Tripković, koji je kazao da veruje da će se predano raditi kako bi se što pre donelo zakonsko rešenje kojim će poboljšati svoj status. Ističe, spremni su da aktivno učestvuju u radnim grupama koje će raditi na pripremi tog akta.

Zadovoljan je i što će njegove kolege i on imati veći koeficijent.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave