UČENIK TRI PUTA POVREĐEN? Različite verzije zbivanja u Osnovnoj školi "Pavle Žižić" nadomak Bijelog Polja

M. SEKULOVIĆ

12. 10. 2022. u 07:30

UČENIK sedmog razreda OŠ "Pavle Žižić" u Njegnjevu nadomak Bijelog Polja, nakon treće povrede koju je zadobio u školi, posle desetak dana lečenja, od potresa mozga, pun trauma, vratio se u školsku klupu!

УЧЕНИК ТРИ ПУТА ПОВРЕЂЕН? Различите верзије збивања у Основној школи Павле Жижић надомак Бијелог Поља

OŠ "Pavle Žižić", Foto Fejsbuk

- Ispratio sam dete sa zebnjom u školu, kaže, za "Novosti", otac dečaka Dragan Filurija, koji tek što se vratio iz Centra bezbednosti u Bijelom Polju gde je dao izjavu.

- Kazali su mi da će slučaj proslediti Osnovnom državnom tužilaštvu na odlučivanje - kaže Dragan, koji tvrdi da je stvar otišla predaleko, jer njegovo dete trpi konstantno vršnjačko nasilje i to u školi!

- Tri puta mi je dete povređivano u školi. Prvo su mu rođendan "čestitala" dvojica vršnjaka koji su ga pretukli, tvrdi otac, koji kaže da mu je potom brat od strica jednog od te dvojice  namerno loptom polomio ruku...

- Treći put 29. septembra, pozvali su me iz škole i saopštili da mi je dete u nesvesti, jer je udarilo glavom u zid - seća se Filurija drame koja je u tom momentu zavladala u njegovom domu.

U bolnici su konstatovali potres mozga i hematome.

- Nezadovoljan kako su "rešili" dva prethodna slučaja zlostavljanja mog deteta, stvar sam prijavio policiji, Centru za socijalni rad i prosvetnoj inspekciji koja sprovodi nadzor, kako sam čuo...

Iz škole su odbili mogućnost da je nad učenikom počinjeno vršnjačko nasilje, već da se on sapleo i udario glavom u zid, ali, u Centru za socijalni rad Bijelom Polju sumnjuju u tu mogućnost. Sumnju podgreva i video-snimak na kojem se vidi da je došlo do guranja učenika i udaranja glavom u zid deteta koga je otac odveo u bolnicu... Nakon toga je Centar za socijalni rad obavestio policiju da sumnjaju na vršnjačko nasilje, o čemu će se ovih dana izjasniti i državni tužilac.

- Jedan od roditelja učenika koji zlostavljaju mog sina, umesto da utiče na svoje dete vređao me je rečima kako ja koristim "seljačke fore" - kaže Dragan Filurija, zabrinut za sigurnost svog deteta.

SVI REKLI DA SU SE SAMO IGRALI

NAKON što im je iz uprave škole prispelo obaveštenje da se dečak povredio tokom igre i da se ne radi o vršnjačkom nasilju, odnosno da se sapleo i udario glavom o zid oglasilo se i Ministarstvu prosvete.

- Zbog toga je navodno kratko bio u nesvesti, a pomoć mu je ukazalo prisutno nastavno osoblje. Nakon što se osvestio dečak je odveden u ambulantu. Dečak je kao i ostali učenici tvrdio da nije bilo nikakvog nasilja, te da su se samo igrali, tvrde iz Ministarstva, ali, video-snimak će dati odgovor o čemu se radilo... Makar kada je reč o ovom trećem incidentu...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)