RONIOCI MODRI OD LEDENE VODE: Još traje potraga za nestalim mališanima čija je majka stradala u kanjonu Tare (FOTO/VIDEO)

M. SEKULOVIĆ - M. DROBNjAK

09. 10. 2022. u 15:05

NI drugi dan potrage, dvoje dece porodice Vuković iz Mojkovca, koja su se nalazila u automobilu kojim je u subotu veče u kanjon Tare, na mestu Splavište,na putu Mojkovac-Pljevlja upravljala njihova majka Jelena Vuković (27), koji je iznenada završio u ponoru, još nije pronađeno!

РОНИОЦИ МОДРИ ОД ЛЕДЕНЕ ВОДЕ: Још траје потрага за несталим малишанима чија је мајка страдала у кањону Таре (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: M. Drobnjak

Nesreća se desila sedam kilometara uzvodno od mosta na reci Tari. Jelena je stradala na mestu, a jedno dete, dečak od četiri godine, je spaseno i posle prijema u Opštoj bolnbici u Pljevljima je prebačeno u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, dok je dvoje maloletno dece nestalo iz automobila.

- Za njima se traga bez prekida - saopšteno je "Novostima" iz policije.

Ronioci, splavari i pripadnici Službe zaštite u potrazi za nestalom decom posle udesau kanjonu Tare. Detaljno pretražena četiri kilometra. Sedam čamaca se ponovo uputilo nizvodno prema Šćepan polju, tragajući za nestalom decom. Na svakih 300 metara od mesta nesreće, do mosta na Tari, pored reke raspoređena rodbina, komšije i meštani.

Kako su se na mestu uverili i novinari "Novosti", u potrazi bez veće pauze učestvuju pripadnici Regionačnog ronilačkog centra iz Bijele, spasioci sa Žabljaka, iz Mojkovca, Bielog Polja, pripadnici Uprave policije, članovi Gorske službe spasavanja Crne Gore.

Ronioci su gotovo crni od hladne reke. Na pauzu izlaze samo na par minuta da se okrepe, uverili su se u njihove nadčovečanske napore novinari "Novosti".

- Ne odustajemo, niti izlazimo iz reke. Moramo pretražiti svaki njen metar, kažu ronioci, dok spasioci pretražuju obale, nadajuči se srećom epilogu, mada su nade slabašne, jer dve noči na ovom području temperature vazduha su se kretale oko nule...

Jedina dobra vest za sve koji učestvuju u potrazi za malim Vukovićima je da je Tara malo bistrija, jer su zaustavljeni radovi u blizini obale reke u Mojkovcu i Kolašinu...

BONUS VIDEO - UČINIĆU SVE DA NIKO NE DOŽIVI ŠTO I MOJA PETRA: Majka ubijene devojčice iz Vršca jedva govori


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!