"DPS MAFIJA JE U TEŠKIM PROBLEMIMA": Istraga u Turskoj došla do krucijalnih dokaza protiv crnogorskog narkoklana

V.K.

25. 09. 2022. u 14:22

PREMA prvim rezultaima istrage oko likvidacije Jovana Vukotića, istražioci su došli do čvrstih dokaza o postojanju zajedničkog delovanja crnogorskog i turskih narkokartela u pripremi, organizaciji i izvršenju ovog teškog krivičnog dela, ocenio je jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević, navodeći da je „DPS mafija u teškim problemima“!

ДПС МАФИЈА ЈЕ У ТЕШКИМ ПРОБЛЕМИМА: Истрага у Турској дошла до круцијалних доказа против црногорског наркоклана

Foto: Arhiv VN/DF

On podseća da je u toku sprovođenja pretresa na 22 lokacije, specijalne policijske jedinice su pronašle  104 matrijalna dokaza koji uključuju:

„  1. Nelegalno oružje, sa pancirnim mecima 

    2. Veći broj običnih i kripto telefona koji sadrže komunikacije između lica. 
    3. Dva laptop uređaja, na kojima se nalaze izveštaji o kretanjima lica koje je bilo meta ovog napada. 
    4. Tri aktivna i dva neaktivna GPS sistema namenjenih za praćenje vozila, sa magnetim kutijama, koja se lepe ispod automobila, koja mogu poslužiti i kao kutije za eksplozivne naprave. 
   5. Veću količinu novca  u različitim valutama. Evro, dolari, turske lire.
   6. Manju količinu opojnih droga, kokain, heroin i marihuana. 
   7. Tokom samog pretresa jedan crnogoski državljanin je policiji izjavio da želi da bude zaštićeni svedok, i da je u strahu za svoj život, morao da bude učesnik u izvršenju krivičnih dela, pri tome u trenutku hapšenja crnogorski državljanin nije znao za koje tačno delo ga hapse.
    8. Drugi crnogorski državljanin je tražio da u toku pretresa, i tokom pretresa na pretresu bude prisutna AMBASADA CRNE GORE, i neko od zvaničnih predstavnika CRNOGORSKE DRŽAVE, jer kao strani državljanin, kako je rekao, ima pravo na to. Takođe tokom saslušanja u policiji je  više puta zahtevao prisustvo ambasadora. 
    9. Među digitalnim forenzičkim dokazima, je pronađeno ugovaranje ubistava, i dokazi o ugovaranju i načinu isplate za izvrešenje krivičnih dela i to 300.000 EUR, 900.000 EUR, 900.000 EUR.  Ukupno 2,1 Milion EUR. Još uvek se dešifruje jedan broj uređaja, postoji osnovana sumnja da su  crnogorski državaljani sa Turskim partnerima u kriminalu, dogovarali razmenu kokaina i heroina, ili kokaina u zamenu za likvidacije ne samo na teritoriji Turske, nego i na teritoriji drugih država. Zaplenjeno je i 19 motornih vozila, automobila i motora, koji se trenutno veštače. Turska policija podrobno istražuje veze crnogorskih i turskih narko kartela, već duže vreme jer je registrovano da turski narko bosovi koriste Crnu Goru kao sigurnu teritoriju za bekstvo iz Turske i za svoje kriminalne poslove“, zaključuje Medojević.

BONUS VIDEO: 

PRIPREME ZA REFERENDUM: U DNR i LNR sve spremno za glasanje o pripajanju Rusiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NATAŠA DNK DUGUJE 700.000: Ne isplaćuje zarade radnicima - šta je poručila o problemu