NAJVEĆA DEČJA MANIFESTACIJA U BARU: Pravoslavni dečiji sabor Crne Gore posvećen uspomeni na Mitropolita Amfilohija

B. Dabić

25. 09. 2022. u 09:34

NAJVEĆA dečija manifestacija Mitropolije crnogorsko-primorske 21. „Pravoslavni dečiji sabor Crne Gore“, održava se danas u Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru. Najavljeno je učešće više od 1400 dece.

НАЈВЕЋА ДЕЧЈА МАНИФЕСТАЦИЈА У БАРУ: Православни дечији сабор Црне Горе посвећен успомени на Митрополита Амфилохија

Foto: B. Dabić

Ovogodišnji sabor organizuje se pod sloganom „Blago meni“ i biće posvećen uspomeni na Mitropolita Amfilohija sa čijim blagoslovom je počelo i održavanje ovih sabranja. U tom smislu i podnaslov ovog sabranja glasi „Đeca Crne Gore svom Mitropolitu Amfilohiju“.

- Mitropolitova uloga na polju prosvetnog i katihetskog rada u Crnoj Gori je nemerljiva, naročito imajući u vidu da je blaženopočivši Vladika inicirao obnovu verske nastave pri parohijama u Crnoj Gori, obnavljanje Cetinjske bogoslovije, kao i mnoge druge aktivnosti i programe koji su namenjeni deci i mladima - saopšteno je ovim povodom iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Dečiji Sabor kao i prethodnih godina počeo je  Svetom arhijerejskom liturgijom, koju  od 8 časova služi Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, u prisustvu hora Svete mati Angeline iz Nikšića pod dirigentskom upravom profesorke Ane Bojić. 

Nakon Svete liturgije i doručka za decu uslediće svečano otvaranje Sabora, koje će blagosloviti Mitropolit Joanikije.

BONUS VIDEO: 

MEĐUNARODNO TAKMIČENjE U KRALjEVU: Na 24. Spiner kupu čak 200 maketa i 50 takmičara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu