U SUSRET PRAZNIKU: Rudnik uglja "Pljevlja" obeležava godišnjicu i Dan rudara

M. D.

21. 09. 2022. u 14:23

Za Dan rudara planirano otvaranje Narodne kuhinje u Pljevljima, čiji se rad pokreće zahvaljujući inicijativi poslovodstva Rudnika uglja kao i donaciji koju je izdvojila ova kompanija.

У СУСРЕТ ПРАЗНИКУ: Рудник угља Пљевља обележава годишњицу и Дан рудара

M.Drobnjak

Svečanom sednicom u ” Hotelu Pljevlja” Rudnik uglja AD Pljevlja, u petak, 23. septembra, obiležiće 70 godina rada i postojanja, kada se proslavlja i Dan rudara Crne Gore 24. septembar, saopšteno je je iz najveće pljevaljske kompanije.

U susret prazniku predviđeno je nekoliko tradicionalnih aktivnosti a ove godine predviđeno je i otvaranje ” Narodne kuhinje”.

-Već danas(sreda) u 10 časova održan je sastanak poslovodstva i reprezentativnih sindikata sa rukovodstvom podružnice penzionera Rudnika uglja AD Pljevlja u Klubu penzionera RUP. Uručivanje Odluke o pomoći podružnici penzionera. Sjutra, u četvrtak 22. septembra u Svečanoj sali Doma rudara sa početkom u 11.00 časova predviđeno je održavanje tradicionalnog šahovskog turnira između ekipa Saveza slepih Crne Gore i Rudnika uglja AD Pljevlja. 

M.Drobnjak

 

Ni ovog puta neće izostati akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, u organizaciji Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Rudnika uglja. Akcija će početi u petak 23. septembra u osam časova, u prostorijama Centra za transfuziju krvi Opšte bolnice Pljevlja, saopštili su iz Rudnika uglja.

Iz ove rudarske kompanije ističu da će u petak u 11.00 časova svečano otvariti Narodnu kuhinju u Pljevlja.

-Ovom događaju prisustvovaće izvršni direktor Rudnika uglja ,Milan Lekić koji je, istovremeno, i predsednik Organizacionog odbora za otvaranje narodne kuhinje, zajedno sa članovima Organizacionog odbora, osnivačima NVO „Narodna kuhinja Pljevlja“, vladikom mileševskim g. Atanasijem i glavnim imamom g. Feridom Osmanagićem, saopštili su iz Rudnika uglja.

 Narodna kuhinja, kako je navedeno u saopštenju, biće svojevrsni simbol društveno-odgovornog poslovanja Rudnika uglja Pljevlja.

Nakon toga u 13.00 časova održaće se Svečana sednica u Hotelu „Pljevlja“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!