"LEPO BI BILO DA U NEKOJ CRNOJ GORI ĐUKANOVIĆ ODGOVARA" Dritan: Šverc cigareta finansirao je izborne kampanje

Novosti online

07. 09. 2022. u 16:06

KADA je Milo Đukanović vodio Vladu, ubijali su se i tukli novinari, bacale su se bombe na redakcije, kazao je Abazović, poručivši da bi bilo dobro "da u nekoj Crnoj Gori odgovara i Đukanović".

ЛЕПО БИ БИЛО ДА У НЕКОЈ ЦРНОЈ ГОРИ ЂУКАНОВИЋ ОДГОВАРА Дритан: Шверц цигарета финансирао је изборне кампање

Foto: Facebook/Demokratski front

- I on lično da odgovara, političku odgovornost svakako nosi, ali nisam siguran da nosi samo političku. Neka to utvrđuju državni organi, istakao je Abazović.

- Šverc cigarete se nije pojavio krajem 2020. godine. Što ga nisu suzbili kad je bio Duško Marković, Raško Konjević, Igor Lukšić, Milo Đukanović, Filip Vujanović? Taj šverc je finansirao izborne kampanje. Da bi takvi ljudi dobili izbore treba da kupe ljude.

Podsetimo, vrednost poslednje zaplene cigareta u luci Bar je preko tri miliona evra. U tri kontejnera koji se nalaze u Slobodnoj zoni Luka Bar zaplenjeno je preko 5.000 paketa duvanskih proizvoda, različitih brendova.

Otvaranju zaplenjenih kontejnera danas su prisustvovali predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević.

Abazović se zahvalio Upravi carina i prihoda na još jednoj uspešno sprovedenoj aktivnosti u suzbijanju krijumčarenja duvanskih proizvoda.

- Danas smo u Luci Bar otvorili tri kontejnera. Kako sam obavešten, u pitanju je više od pet hiljada paketa koji na crnom tržištu vrede preko tri miliona evra. Ovo je samo još jedna od aktivnosti Vlade, naravno, koju sprovodi Uprava carina i prihoda i još jednom im čestitam na svim rezultatima. Ovo je takozvano ubijanje organizovanog kriminala u Crnoj Gori, nastavak potpunog dezavuisanja organizovanog kriminala i nanošenja velike štete ljudima koji se bave krijumčarenjem, konkretno u ovom slučaju, duvanskih proizvoda. Za sve što se tiče carina, mogu reći da su povećane aktivnosti kada je u pitanju i suzbijanje drugih vidova kriminala. U tome se neće stati - naveo je premijer Abazović.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave