NOVI DETALJI IZ ISTRAGE PROTIV CRNOGORSKIH BEZBEDNJAKA: Lazović i Milović hteli da trguju i u Srbiji

S. ĐOKIĆ

07. 09. 2022. u 09:15

PRITISNI ga da pošalje pare, planiraj da imaš dve nedelje po 350 "mančestera", "Nemoj ga davati jeftino, probaj na 600", "Ok brate, pošalji mi kolika je tvoja zarada na ovu turu"...

НОВИ ДЕТАЉИ ИЗ ИСТРАГЕ ПРОТИВ ЦРНОГОРСКИХ БЕЗБЕДЊАКА: Лазовић и Миловић хтели да тргују и у Србији

Foto: Skrinšot

Ovo je samo deo poruka koje je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore navelo u naredbi o sprovođenju istrage, kojom se službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Petar Lazović i njegov prijatelj policajac Ljubo Milović koji je i dalje u bekstvu i koji se, između ostalog, terete i da su u periodu od druge polovine novembra 2020. do kraja februara naredne godine krijumčarili cigarete na teritoriji Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

U tužilačkom aktu navedene su i poruke koje su razmenjivali, a iz kojih se vidi način podele zarade od krijumčarenja cigareta. U naredbi nije navedeno koje poruke je upućivao Lazović, a koje Milović. Pojedine su stizale od i dalje neidentifikovanog muškarca koji je na "Skaj" aplikaciji koristio nadimak Toti.

"Brate, dug je 493.000, plus tvoja zarada na 700 mančestera", "Sutra mu ide 350 FM, molim te isforsiraj ga malo za pare", "Brate, prošlo je 140, koliko je tvoja zarada da ti odvojim", "Mislim još nešto oko 120 je dug, planiraj da radimo sledeće nedelje, pokušaj da mu podigneš malo cene, za tebe je sve isto, 'manč' 510, a FM 540 za tebe. FM na 580, a 'manč' probaj na 600", "Forsiraj 'manč', na njemu je najbolja zarada, a ja ću te pogurati koliko god možeš da prodaš".

Iz razmenjenih poruka zaključuje se da su tražili način da krijumčare cigarete i u Srbiju.

"Imaš li koga u BG?", "Nemamo trenutno ništa gore, ovo kako je bilo malo robe nismo slali gore, Bosna, Makedonija i Kosovo ima, ako ti šta znači".

U preseretnutim komunikacijama spominje se i izvesni Marinko, koji je sudeći po razmenjenim porukama, uživao puno poverenje Lazovića i Milovića, ali i bio jedan od ključnih aktera šverca.

"Jel ti donosio Marinko", "Nije još ništa, javljam ti kada bude i odvojiću tvoje za predzadnju turu", "Jeste, brate, javio mi se Marinko da je preuzeo 180 sad, videh da mi je tako javio, nego ja pogreših".

I dok istraga u ovom slučaju još traje, crnogorski premijer Dritan Abazović je u ponedeljak posetio Specijalno državno tužilaštvo kojem je navodno dostavio šemu o međunarodnom krijumčarenju cigareta. Navodne dokaze novinarima nije pokazao bez obzira na to što je tvrdio da nije reč o tajnim podacima.

ROBU PREUZIMALI NA GRAHOVU

U ISTOJ naredbi za istragu navedene su i poruke, koje prema tvrdnjama istražitelja, jasno ukazuju da su cigarete krijumčarene u BiH. Poruke su upućene izvesnom Totiju.

"Mi imamo 'mančester' na raspolaganju i mogli bismo pod maskom da ga uvezemo u BiH, da ga provučemo na Ilino brdo na crnogorskoj i tvojoj strani", "Ja bih imao transportnu firmu i vozača, i imam carinu našu i bosansku pod kontrolom", "Mogli bismo od 500 do 1.000 kartona nedeljno da dobacimo do Bosne", "Sad da uzmeš 500 od nas, kolika ti odgovara cena", "Toti sad pričamo nas trojica i nas dvojica te pitamo koja je to cena sad koja bi ti odgovarala", "Ako ti odgovara Grahovo, koliko ti cena odgovara na Grahovu?", "Mančester 580 PG ili 600 granica"...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju