ĐUKANOVIĆ VEĆ PREVARIO BEČIĆA: "Zetski zakoni" trebali da se vrate u skupštinu, a Milo ih već potpisao

novosti online

22. 08. 2022. u 12:48

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović i lider Demokrata Aleksa Bečić početak svoje buduće koalicije su planirali da ozvaniče vraćanjem tzv. „zetskih“ zakona u Skupštinu Crne Gore.

ЂУКАНОВИЋ ВЕЋ ПРЕВАРИО БЕЧИЋА: Зетски закони требали да се врате у скупштину, а Мило их већ потписао

Foto: Predsjednik.me/ Demokratska Crna Gora

Podsećamo, Demokratska partija socijalista je zajedno sa građanskim pokretom URA na sednici Skupštine koja je zasedala neposredno pred pad Abazovićeve vlade izglasala Zakon kojim Zeta postaje samostalna opština.

Mnogi politički akteri su prozivali Demokratsku partiju socijalista i građanski pokret URA da to nisu učinili iz dobre namere prema Zeti, već kako bi pokušali da održe vlast Ivana Vukovića u Podgorici, govorivši da je Zeta politički nastrojena ka strankama pobednicama 30. avgusta.

Ipak, kako BORBA saznaje, postojao je dogovor između Demokratske Crne Gore i DPS da će nakon njihove pomoći pri padu vlade Dritana Abazovića, predsednik Crne Gore vratiti tzv. zetske zakone Skupštini na ponovno odlučivanje. To se, međutim, nije desilo, jer je  predsednik DPS-a jutros potpisao zetske zakone.

Ovim je Milo Đukanović već u samom „startu“ prevario lidera Demokrata u njegovim zahtevima i sproveo ono što misli da je njegov politički cilj, a što je suprotno onome što su Đukanović i Bečić već dogovorili.

Hoće li Demokratska Crna Gora ipak trpeti ovakav vid poniženja od strane DPS-a, ostaje javnosti da posmatra. Ono što definitivno sledi jeste „politički tango“ ove dvojice političara, a kako će i hoće li njihove dve stranke formirati Vladu, i kako će ta vlada izgledati, javnost Crne Gore uskoro će videti. Pitanje je vremena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)