URNEBESNI POTEZ CRNOGORSKE VOJSKE: Zbog oglasa postali predmet podsmeha - "Treba li preporuka od kavačkog klana?"

V. K.

21. 06. 2022. u 14:59

MINISTARSTVO odbrane Crne Gore kojim rukovodi ministar Raško Konević, šef bezbednosnog sektora i lider Socijaldemokratske partije, objavilo je konkurs u kojem se traži prijem 70 vojnika po ugovoru na godinu dana, a među njima je i snajperista, odnosno snajperistkinja.

УРНЕБЕСНИ ПОТЕЗ ЦРНОГОРСКЕ ВОЈСКЕ: Због огласа постали предмет подсмеха - Треба ли препорука од кавачког клана?

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kandidati će biti raspoređeni u Prvi pešadijski bataljon, Mornaricu, Vazduhoplovstvo, Bataljon za borbenu podršku, Četu za vezu i elektronsko ratovanje, kao i Centar za obuku.

Svi kandidati moraju da ispune neophodne uslove – da budu državljani Crne Gore, zadovolje fizičke i psihičke kriterijume i nemaju bezbednosne smetnje za prijem u Vojsku.

Ovaj oglas izazvao je podsmeh političara, dok je na društvenim mrežama postao hit.

- Došlo je zadnje vreme. Vojska traži specijalistički obučenog snajperistu preko javnog oglasa! Nestašica snajperista u Vojsci Crne Gore. Svi otišli u privatni sektor. Šta da kandidat napiše u CV? Ubio sam pet, deset, petnaest ljudi… Po kojim kriterijumima će birati među kandidatima? Da li će biti probno pucanje? Da li da traži preporuke od kavačkog klana, kao prethodnog poslodavca? Ne razumem ideju - komentariše jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević i dodaje da nikad pre nešto slično nije čuo ni video!

– Gde je taj čovek mogao da obavi obuku i ima kredibilne reference? Sprdnja!

Oglas deluje zbunjujuće jer analitičari upozoravaju da snajperista mora biti školovan od srednje vojne škole pa nadalje, ali u Crnoj Gori nema takvih prosvetnih ustanova! Oni koji budu primljeni biće upućeni na osnovnu vojničku obuku, a zatim na dalje usavršavanje u svojim jedinicima.

- Najviše ih treba za Budvu. U Škaljarima neka okače oglase na banderu - komentarišu šereti na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO: ONI NAS ČUVAJU - Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna