NOVI DETALJI UBISTVA ŠAKOVIĆA: Evo zašto je ubica tako lako prišao škaljarcu

Novosti onlajn

20. 06. 2022. u 10:09

POLICIJA će na osnovu fotografije skinute sa nadzornih kamera pokušati da identifikuje ko je muškarac s belim kačketom, u beloj košulji, koji je, kako je potvrdilo više svedoka, iz neposredne blizine u petak veče pucao i usmrtio Podgoričanina Milića Minju Šakovića dok je sa prijateljima sedeo u budvanskom lokalu „Korkovado“.

НОВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА ШАКОВИЋА: Ево зашто је убица тако лако пришао шкаљарцу

Foto: Borba.me

Kako je Pobjedi potvrđeno u policiji, istražitelji su sve više uvereni da je visokorangiranog člana škaljarskog klana ubio stranac za veću svotu novca.

Iako su sigurni da je tokom praćenja Šakovića korišćeno više lokacija i bilo uključeno više osoba, sve ukazuje da su počinioci ovog zločina upravo u Budvi iznajmili stanove i ostavili ključne tragove.

Istražitelji rade na otkrivanju štek stanova, ali uprkos tome, pomoć traže i od kolega iz više zemalja. Ubica, koji je ostavio tragove, kako nam je saopšteno, najverovatnije je sa neke daleke destinacije stigao u našu zemlju i odradio „dogovoreni posao“.

Upravo zbog načina delovanja ubice operativci su zaključili da su se susreli sa profesionalcem, očito finansijski motivisanim i sa jakom logistikom.

Šaković je ubijen naočigled prijatelja Ognjena Kažanegre i Vjekoslava Lambulića, sa kojima je sedeo za istim stolom i koji su, kako su ispričali inspektorima, primetili „sumnjivo lice“.

Oni su pobegli kad je ubica zapucao u Šakovića. Nisu reagovala ni dvojica policajaca u civilu, a bili su u neposrednoj blizini. O izostanku reakcije dvojice policajaca upoznati su čelni ljudi u bezbednosnom sektoru. Oni su već dali izjavu na ove okolnosti.

Saslušano je više bezbednosno interesantnih osoba, kako iz Šakovićevog bliskog okruženja i svedoka zločina, tako i iz suprotstavljenog klana.

Nije se pazio - bio laka meta

Svedoci su naveli da je Šaković u poslednje vreme bio „laka meta“ i da je „izgubio osećaj da mu je ugrožena bezbednost“, što je očito išlo u korist ubici i njegovim nalogodavcima. Nakon ubistva, ubica je pobegao pored hotela „Mogren“, a zatim pored obližnje prodavnice i izgubio se između stambeno-poslovnih zgrada Budve, koja je u to vreme bila puna turista i meštana.

Tokom uviđaja inspektori su pronašli beli kačket i belu košulju. Milić Minja Šaković je dva puta izbegao likvidaciju koja mu je, kako je utvrđeno policijsko-tužilačkim aktivnostima, bila do detalja pripremljena. Prvi put 8. septembra 2017. godine, kada je u podgoričkom lokalu „Auto Zeta“ teško ranjen, a stradao je Ivan Nedović, koji se za nesreću sreo sa Šakovićem i njegovim bratom.

Već mu jednom spasli život

U martu prošle godine crnogorski istražitelji spasli su mu život kada su uhapsili grupu koja ga je pratila i planirala da ga ubije.

Naši istražitelji postupali su po operativnim podacima koje su dobili od kriminalističke policije Holandije, službe bezbednosti Belgije, nacionalne kriminalističke policije Velike Britanije i tako sprečili osumnjičene da plan sprovedu u delo.

Šaković je nakon prve izbegnute egzekucije bio posebno oprezan i pokušao je da se zaštiti. Kako tvrde inspektori, stalno je bio u blindiranim vozilima, nije izlazio bez pratnje telohranitelja, ali je u poslednje vreme odlučio da prekine sa životom u strahu. Šaković je često boravio u Budvi, gde je iznajmio restoran „Old Fisherman’s Pub“, gde je u oktobru 2015. godine ubijen Goran Đuričković.

(Pobjeda)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima