PREKO HOLANDIJE STIŽE U AFRIKU: Nakon pet meseci boravka, lavić napušta Crnu Goru

B. DABIĆ

20. 06. 2022. u 10:01

NAKON pet meseci boravka u Crnoj Gori pod okriljem Agencije za zaštitu životne sredine, najpoznatiji lavić regiona koji je pronađen u Budvi iz najmanje države Balkana odlazi u Holandiju, pa u Afriku.

ПРЕКО ХОЛАНДИЈЕ СТИЖЕ У АФРИКУ: Након пет месеци боравка, лавић напушта Црну Гору

Foto: Agencija za zaštitu životne sredine Crna Gora

Iz Agencije za zaštitu životne sredine navode da lavić buckast, zdrav i razmažen napušta Crnu Goru.

- Vozilo sa lavićem uz pratnju obučenog osoblja i predstavnika Agencije krenuli su na 2100 km dug put do Holandije, odakle će, nakon što malo ojača, nastaviti ka velikom prihvatilištu organizacije Četiri šape u Africi, naveli su iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Podsetimo, zbog osnovane sumnje da su učestvovovali u ilegalnom unošenju životinje u Crnu Goru, policija je uhapsila tri osobe.

Foto: Agencija za zaštitu životne sredine Crna Gora


Nakon višednevne portage za lavićem u okolini Budve početkom godine, aktuelizovalo se pitanje ilegalnog trafikinga egzotičnih životinja, koji sve više pravi problem u Crnoj Gori.

Iz Agencije za zaštitu životne sredine zahvalili su se svima koji su verovali u ovu organizaciju, učestvovali u hvatanju lava, njegovom smeštaju, donirali hranu ili na bilo koji način pomogli.

 -A tebi, lavčino, želimo srećna prostranstva Afrike, da nađeš svoju lavicu i uživaš u životu - naveli su na svojoj FB stranici članovi Agencije za zaštitu životne sredine 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna