MILO U ISTANBUL BEŽI OD MIRAŠA: Zašto je predsednik Crne Gore posetio Carigradsku patrijaršiju?

V. KADIĆ

10. 06. 2022. u 08:45

DA li je poseta predsednika Crne Gore Mila Đukanovića ekskomuniciranog iz Pravoslavne crkve, Carigradskoj patrijaršiji u kojoj je njegov unuk Milo primio svetu tajnu krštenja, imao službeni ili privatni karakter?

МИЛО У ИСТАНБУЛ БЕЖИ ОД МИРАША: Зашто је председник Црне Горе посетио Цариградску патријаршију?

Goran Danilović, Foto Arhiva Novosti

Ovo pitanje se u Crnoj Gori otvorilo samo dan nakon obavljene svetkovine. Iz kabineta predsednika nisu se dotakli te teme već samo njegovog susreta sa vaseljenskim patrijarhom Vartolomejem, koji je svojevremeno raščinio Miraša Dedeića a Đukanović ga "gurao" za "naslednika" na tronu Svetog Petra Cetinjskog!

Milo je upoznao Njegovu svetost da je on prvi šef crnogorske države koji je posetio Vaseljensku patrijaršiju nakon 1899, kada je knjaz Nikola boravio u Istanbulu. Patrijarh Vartolomej je, kako se navodi u saopštenju, podsetio na dugogodišnje prijateljstvo sa mitropolitom Amfilohijem, koga je režim Mila Đukanovića proganjao i hapsio.

- Neka je sa srećom i na dug život dečaku. Neće mu biti teško da bude bolji hrišćanin od đeda. Uostalom "naš predsednik" po vlastitom iskazu je ateista. I to je, međutim, njegova lična stvar u koju ne bih zalazio da se istovremeno ne radi o javnom laganju na tu temu. A kada predsednik laže oko tako krupne stvari, e to je već javna i naša stvar, saopštio je lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, članice pobedničke liste "Za budućnost Crne Gore" na izborima 30.avgusta 2020.

Foto Predsednik.me

Prema njegovim rečima, na nemontiranom snimku vidi se da uz dosta muke i nesnalaženja Đukanović pali (ali i ljubi) sveću.

- Paliti sveću u Pravoslavnoj crkvi, kojoj god priznatoj i poznatoj, nije isto što i prižditi gumu na Belvederu. Đukanović koji je izvrgavao ruglu pričest iz jednog putira i jednom kašikom, koji se rugao ljudima koji celivaju svešteničku desnicu radi blagoslova, za lične političke potrebe celiva sveću namenjenu živima - mrtvima se verovatno odužio - kaže Danilović.

Kako li će odluka Đukanovića da malog Mila ne krsti pod svodove Miraševe kanonski nepriznate organizacije delovati na njihove malobrojne pristalice odevene u komite pokazaće vreme.

IZMERITI MORALNOST

Goran Danilović ostavlja pristalicama Mila Đukanovića "da izmere moralnost čina!"

- Svoje najbliže treba, dakle, krštavati u kanonski priznatim crkvama, a one koji izginuše za tzv. CPC, prepusti svojoj zalutalosti i belvederskoj običajnosti. Što bi rekao Miraš: "Bezbožnici, urazumite grešnike"!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)