MILOJKOVA PLATA ZAPALILA "TVITER": Reagovanja na Spajićev zahtev za naknadu po prestanku funkcije

M. S.

01. 06. 2022. u 07:39

ZAHTEV bivšeg ministra finansija u 42. Vladi Crne Gore Milojka Spajića Administrativnom odboru Skupštine Crne Gore za naknadu po prestanku funkcije, usijao je društvene mreže i izazvao nekoliko "duela" na "Tviteru".

МИЛОЈКОВА ПЛАТА ЗАПАЛИЛА ТВИТЕР: Реаговања на Спајићев захтев за накнаду по престанку функције

Milojko Spajić / Foto Vlada.me

Tako je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Mitrović napisao da je bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić podnošenjem zahteva pokazao "svu svoju raskošnu stručnost, o koju se baš ne otimaju po svetu, kako nam je to predstavljano".

- Suprotno - građani danas vide da on nije u stanju da pronađe drugo radno mesto i drugi način zarade! - napisao je Mitrović.

Polemiku je izazvao tvit jednog od lidera DF Milana Kneževića.

- Jeste da su ga volele sve žene meridijana, da je plastio singapurske dolare, kiselio kineske juane, pohovao indijske rupije, bario japanske jene, ali je naš Milojko na kraju shvatio da niđe nije evro kao iznad Crne Gore. Blago(š) babi, blago(š) babi - tvitovao je Knežević, praveći aluziju na Spajićeve izjave o bivšim devojkama, odnosno babi koja 30 godina glasa isključivo za DPS.

Nije se dugo čekao Spajićev odgovor, takođe na "Tviteru".

- Donirao sam svaku platu koju sam zaradio u Crnoj Gori, tako će biti i ubuduće, pozivamo i svu DF (Demokratski front) dubinu na isti potez. Imaćemo (desetine) miliona evra od naknada bivšim, i plata sadašnjim funkcionerima (+novovenčani). Nek je srećno oba doma replicirao je Milojko Spajić, bivši ministar finansija i socijalnog staranja, a Knežević je odmah uzvratio.

- Tek sad shvatam da je Milojko u stvari bio Robin Hud, uzimao od države i davao sirotinji. Bolje bi za Crnu Goru bilo da je donirao onih pet miliona evra od provizije za prodaju obveznica, ili da nije Vuku Hamoviću platio 4,7 miliona koncesiju. Izgleda baba zna najbolje - tvit je Kneževića.

ODBOR DONEO REŠENjE

NA juče održanoj sednici Administrativnog odbora Skupštini Crne Gore, doneto je rešenje o pravu na naknadu po prestanku funkcije za određeni broj članova 42. Vlade. Zahtev za naknadu podneli su bivši ministri iz resora javne uprave, Tamara Srzentić, finansija Milojko Spajić i poljoprivrede Aleksandar Stijović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti