NEDELJA JOŠ NERADNA: Povodom najava o vraćanju na stari sistem rada trgovina

M. S. - B. D.

31. 05. 2022. u 07:39

POVODOM spekulacija da će sledeća nedelja za trgovine biti radna, oglasili su se iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma i demantovali te tvrdnje.

НЕДЕЉА ЈОШ НЕРАДНА: Поводом најава о враћању на стари систем рада трговина

Foto N. Skenderija

- Radi objektivnog informisanja javnosti i eliminisanja mogućnosti bilo kakve manipulacije, MERT obaveštava javnost da se dogovor o neradnoj nedelji može postići jedino dijalogom i dogovorom svih socijalnih partnera u Socijalnom savetu - navode u saopštenju.

Iz MERT-a poručuju da u saradnji sa predstavnicima poslodavaca i oba reprezentativna sindikata vode intenzivne razgovore kako bi se pronašao model kojim će se unaprediti prava radnika i omogućiti im zagarantovano pravo na dostojanstveni rad.

- Nećemo ukinuti neradnu nedelju, radnici, budite spokojni - poručio je juče i premijer Dritan Abazović.

- Ne ukidamo neradnu nedelju, osim ako to ne bude dogovor sa sindikatima i poslodavacima. I nije to samo modalitet da se ukine neradna nedelja. Duple dnevnice bi svakako ostale, a raduje me što građani reaguju na ovakve teme, da se razmišlja o ekonomiji i turističkoj sezoni - naveo je Abazović.

Povodom saopštenja MERT-a reagovalo je udruženje "Alternativa", koje je kreator zakona o neradnoj nedelji, iz kojeg tvrde da je vest o ukidanju radne nedelje - istinita!

USLOVI

PREMA insajderskim informacijama, da bi trgovine radile i nedeljom, radnici bi trebalo da dobiju slobodan dan i duplu dnevnicu. Prema nekim računicama, radnik bi tako mogao da ostvari zaradu uvećanu za 100 do 150 evra mesečno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)