POVUČEN ZAKON O POPISU: Vlada Crne Gore donela odluku, za sada bez obrazloženja

M. S.

24. 05. 2022. u 13:28

VLADA Crne Gore, saopštila je da je iz skupštinske procedure povukla Predlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstva i stanova, koji je utvrdila prethodna izvršna vlast. Zaključak o povlačenju Predloga zakona donet je na sednici Vlade održanoj 12. maja, saopšteno je u utorak na sajtu Vlade.

ПОВУЧЕН ЗАКОН О ПОПИСУ: Влада Црне Горе донела одлуку, за сада без образложења

Foto: Vlada Crne Gore

Predlog Zakona o popisu stanovništva, domaćinstva i stanova utvrdila je Vlada predsednika Zdravka Krivokapića, 29. decembra prošle godine, a 14. januara dostavila ga je Skupštini Crne Gore na razmatranje.

Za sada nema detaljnijeg obrazloženja o ovoj odluci Vlade, koja će bez sumnje izazvati brojne reakcije u javnosti.

Foto: Vlada Crne Gore

Da podsetimo, u ekspozeu prilikom izbora 43. Vlade Crne Gore aktuelnog premijera Dritana Abazovića zapisano je da se u prvom kvartalu rada nove vlade planira predlog zakona o popisu stanovništva u skladu sa evropskim standardima.

Pitanje popisa stanovništva, koji je odlagan iz politikantskih razloga, već par godina izaziva tenzije u Crnoj Gori, jer za deo političke javnosti on nije statističko, već pitanje nacionalnog i verskog prebrojavanja, što su DPS-SDP vlasti izbegavale da učine na vreme, a taj posao nije završila ni Vlada Zdravka Krivokapića, uprkos obećanjima i odvajanju dodatnih budžetskih sredstava za tu svrhu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZ JADRANA VREBAJU 54 VRSTE AJKULA: Evo koje su najopasnije - desetak napada je zabeleženo