DRITAN STIGAO POD OSTROG: "Bila mi je čast da razgovaram sa patrijarhom Porfirijem i mitropolitom Joanikijem"

M.S.

12. 05. 2022. u 14:00

KAO što je najavljeno, predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abaziović stigao je u manastir Ostrog gde će se seresti sa Patrijarhom srpskim gospodinom Porfirijem.

ДРИТАН СТИГАО ПОД ОСТРОГ: Била ми је част да разговарам са патријархом Порфиријем и митрополитом Јоаникијем

Foto: Vlada CG

U delegaciji Vlade pored premijera, nalaze se i ministar pravde Marko Kovač i ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka. 

Na pitanje da li je u redu da se premijer sekularne države prisustvuje sastancima u verskim objektima, Abazović je odgovorio:

- Premijer sekularne države će se truditi da bude premjier svih građana, nezavisno da li su oni vernici ili nisu i da na svakom pedlju ove zemlje bude sa ljudima. Kao što sam obilazio planine i sela, vrlo sam srećan kad obilazim crkve, džamije, katedrale...", poručio je Abazović.

Abazović se zahvalio mitropolitu Joanikiju na pozivu i čestitao svima koji slave Svetog Vasilija Ostroškog.

- Uloga premijera je da bude u službi svih građana. U našu državu su svi dobrodošli - vrata Crne Gore su otvorena za sve dobronamjerne ljude. Svim građanima i sveštenstvu želim srećnu slavu i praznik Sv. Vasilija Ostroškog. Bila mi je čast i zadovoljstvo da razgovaram sa patrijarhom Porfirijem i mitropolitom Joanikijem tokom svečanosti povodom dana Svetog Vasilija Ostroškog.

- Raduje me da Crna Gora ide putem pomirenja i pravde. Želim da svi građani promovišu mir, univerzalne vrijednosti. Svi dobronamjerni ljudi su više nego dobrodošli u Crnu Goru, rekao je Abazović.

Susret bio neizvestan

Juče je bilo špekulacija o ovom susretu, a povodom informacije u medijima o “mogućem susretu Patrijarha srpskog Porfirija i premijera Dritana Abazovića”, Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da je predlog o susretu Patrijarha i Abazovića došao iz Kabineta premijera, kojom prilikom je saopštena njegova namera da se sa Patrijarhom susretne u Vladi Crne Gore.

Iz Mitropolije je odgovoreno da prilikom organizacije proslave nije predviđen dolazak Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija u Podgoricu te da je zbog nedostatka vremena susret moguće organizovati jedino u manastiru Ostrog. 

Iz Kabineta premijera je ovaj predlog prihvaćen uz zahtev da se uputi formalan poziv, što je i učinjeno.

Sveti Vasilije već 350 godina poziva sve ljude na sretanje i saborovanje u svome Ostrogu, blagosiljajući svakog ko mu sa čistom vjerom, ljubavlju i nadom dolazi, saopštila je Informativna služba Mitropolije crnogorsko-primorske.

Podsetimo, hiljade vernika u nepreglednoj koloni sa raznih strana sveta hrli na poklonjenje Svetom Vasiliju Ostroškom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!