IZBORI ZAKAZANI ZA 23. OKTOBAR: Đukanović potpisao odlaganje glasanja u 14 opština

I. D. S.

11. 05. 2022. u 06:34

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović doneo je ukaz o proglašenju Zakona o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je predviđeno da se lokalni izbori u 14 opština odlože i održe istoga dana. Kako je saopšteno iz predsednikovog kabineta, glasanje će se održati 23. oktobra.

ИЗБОРИ ЗАКАЗАНИ ЗА 23. ОКТОБАР: Ђукановић потписао одлагање гласања у 14 општина

Foto Vlada CG

- Proglašavam Zakon o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je ponovo izglasala Skupština Crne Gore 27. saziva na Trećoj sednici Prvog redovnog prolećnog zasedanja u ovoj godini - navodi se u ukazu koji je objavljen u "Službenom listu" Crne Gore.

Nakon predsednikovog ukaza, oglasio se i njegov savetnik za ustavni sistem i pravna pitanja Boris Batijančić i saopšti da će se izbori u Podgorici, Tivtu, Budvi, Plužinama, Žabljaku, Bijelom Polju, Šavniku, Baru, Danilovgradu, Kolašinu, Podgorici, Pljevljima, Golubovcima, Plavu i Rožajama održati 23. oktobra.

Poslanici crnogorskog parlamenta u ponedeljak su, po drugi put, usvojili dopune pomenutog zakona. Predlog da se izbori odlože i održe istog dana podržalo je 47 poslanika, deset je bilo protiv, dok poslanici Demokratskog fronta nisu prisustvovali sednici tokom glasanja, smatrajući da nije zakazana u skladu sa Poslovnikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

LJUDINA: Pogledajte kako je čovek sa štakama spasao povređeno mače u Beogradu (VIDEO)