NEDOSTUPNI: Lazović i Milović pobegli iz Crne Gore?

Novosti onlajn

03. 05. 2022. u 22:46

POLICIJSKI službenici Petar Lazović i Ljubo Milović se više ne nalaze u Crnoj Gori, potvrđeno je Borbi.

НЕДОСТУПНИ: Лазовић и Миловић побегли из Црне Горе?

Foto: Libertas/Printscreen

Oni se sumnjiče da su članovi kavačkog klana i da su se bavili teškim krivičnim delima.

- Aktivni policijski službenici, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog klana uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju. Takođe, Petar Lazović i Ljubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vrijeme, Lazović i Milović, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta. Pretpostavka je da Ljubo Milović posjeduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona eura zarađenih upravo švercom kokaina - doslovno piše u dokumentu Europola, koji je objavljen na portalu Libertas, a kako je preneo i Tanjug.

- Službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmjerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije - ključni su zaključci navedeni u dokumentu agencije Evropske Unije za sprovođenje zakona, Europol, u koji je portal Libertas imao uvid.

Taj dokument, sa transkriptima komunikacija njih dvojice sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, crnogorsko tužilaštvo i policija dobili su od Europola u julu prošle godine i, do danas, nije poznato da su Lazovića i Milovića, ali ni druge policajce, iz te dve državne institucije pozvali na odgovornost.

Foto: Libertas/Printscreen

Miljković, nepoznata osoba, Belivuk, Zvicer, Lazović i Milović

- Trebalo bi istražiti i umešanost policajca Enisa Bakovića, a u vezi sa obavještenjem Interpola i uloge Tamare Zvicer (supruga Radoja Zvicera). Treba, takođe, identifikovati i ostale spomenute službenike policije zvane “Tigar, Aco, Slobodan i Ranko”, jer su svi oni imali specifičnu ulogu kada je riječ o zaštiti pripadnika klana Kavač i otkrivanju osjetljivih operativnih podataka. “Tigar“ je osoba koja je od Zvicera primila, kao poklon, ilegalno oružje, a bio je i korisnik blindiranih automobila koje su, najvjerovatnije, kupili pripadnici klana Kavač, takođe, na poklon - preporuka je Europola crnogorskom tužilaštvu i policiji.

Libertas nedostupan

Podgorički portal "Libertas" nedostupan je posle objave dokumenta Europola u kojem se navodi da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

Oglasila se Uprava policije

Uprava policije Crne Gore saopštila je večeras da će po okončanju policijsko - tužilačke aktivnosti javnost biti obaveštena o navodima portala Libertas, koji je preneo dokument Europola u kojem, između ostalog, stoji da su aktivni policajci Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima