CRNOGORAC REKORDER: U martu zaradio bruto platu od 115.000 evra!

Tanjug

30. 04. 2022. u 16:52

NAJVEĆA bruto zarada u martu ove godine u Crnoj Gori iznosila je 115.250 evra, a reč je o plati zaposlenog u sektoru kompjuterskog programiranja, podaci su Uprave prihoda i carina.

ЦРНОГОРАЦ РЕКОРДЕР: У марту зарадио бруто плату од 115.000 евра!

Foto: N. Fifić

Kako je saopšteno iz Uprave prihoda i carina, u martu ove godine 10 najvećih bruto zarada (plata sa porezima i doprinosima) kretale su se u rasponu od 52.667 evra do 115.250 evra.

- Te plate su isplaćene u delatnostima - kompjutersko programiranje, ostalo monetarno posredovanje, vazdušni prevoz putnika, konsultantske aktivnosti u vezi sa poslovanjem, vađenje sirove nafte... - pokazuju podaci Uprave, prenosi RTCG.

RTCG podseća da je prosečna neto zarada, bez poreza i doprinosa, u Crnoj Gori u martu iznosila 704 evra, prema podaci Uprave za statistiku - Monsata.

Istovremeno je prosečna bruto zarada, sa porezima i doprinosima, bila 868 evra.

U odnosu na plate iz februara, prošlomesečne su bile manje za 0,3 odsto, dok su u odnosu na mart prošle godine veće za 33,8 odsto.

- Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u martu u odnosu na februar zabeležile rast od 3,4 odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period zabeležile pad od 3,6 odsto. Prosečna bruto zarada u prvom kvartalu ove godine, u odnosu na četvrti kvartal 2021. godine, beleži rast od 9,6 odsto - precizirali su iz Monstata.

BONUS VIDEO: 

DESANT LEGENDARNE 63. PADOBRANSKE BRIGADE: Spektakl na prikazu borbene sposobnosti Vojske Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)