MALO I DVA CENTA VIŠE: Farmeri opet prete obustavom isporuke mleka zbog otkupne cene

I. D. S.

13. 04. 2022. u 06:34

CENE mlečnih proizvoda ovih dana uvećaće se i do 15 odsto, a njihov rast tu se neće zaustaviti, pa se novo poskupljenje očekuje već sledećeg meseca, najavili su iz Udruženja stočara Crne Gore.

МАЛО И ДВА ЦЕНТА ВИШЕ: Фармери опет прете обуставом испоруке млека због откупне цене

Foto Shutterstock

Kako su poručili farmeri, korist od toga osetiće samo mlekare, dok će proizvođači i dalje biti u problemu. Kako ističu, njihovo poslovanje je ugroženo sve većim cenama stočne hrane uprkos merama Vlade. Zbog toga, ponovo bi mogli da obustave isporuku mleka.

Nakon sastanka sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva finansija, farmeri su prošle sedmice prekinuli dvodnevnu obustavu mleka, ali bi u nju ponovo mogli da krenu već za desetak dana, najavili su iz Udruženja stočara. Kako kažu, prerađivači su pristali da im otkupnu cenu podignu za dva centa, a pritom su cenu koju plaćaju građani podigli za oko 12 odsto.

Vlada Lakić, Foto I. D. S.

- Kakve će efekte i posledice imati trenutno stanje, tek će da se vidi, sigurno je da neće biti dobre. Ministri su se potrudili da, koliko im zakon dozvoljava, izađu u susret, a za dalje intervencije gotovo da nemaju prostora. Ostaje nam da čekamo da problem reši neko drugi, a to bukvalno znači da mleko u okruženju poskupi, pa da se te cene preliju i u Crnu Goru - poručuju iz Udruženja stočara.

Prema rečima Vlada Lakića, sekretara Udruženja, dva centa nisu dovoljna, jer su porastom cene stočne hrane ona već izgubljena. Ističe i da je sa ministarstvima dogovoreno da se uplati po 20 evra po grlu stoke, te da uplatu očekuju početkom iduće sedmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu