"OMERTA" OKO SINA SUDINICE: Nadležni u Crnoj Gori ćute o švercerskom poslu Miloša Medenice

V. KADIĆ / M. SEKULOVIĆ

11. 04. 2022. u 07:57

NAKON skandaloznih navoda Evropola da se Miloš Medenica (35), sin bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, bavio švercom cigareta i droge, Specijalno državno tužilaštvo ispituje ove teške sumnje bez odgovora u kojoj se fazi našao taj predmet. Neizvesno je da li će istraga obuhvatiti i Miloševu majku.

ОМЕРТА ОКО СИНА СУДИНИЦЕ: Надлежни у Црној Гори ћуте о шверцерском послу Милоша Меденице

Foto Privatna arhiva

Presretnute poruke koje je Medenica navodno slao sakriven iza nadimka "Alberto Tomba", Evropol dostavio crnogorskoj policiji i Tužilaštvu. Iz tih poruka iz sedišta u Hagu vidi se da je Miloš Medenica učestvovao u švercu cigareta, kupovao velike količine kokina, navodno tvrdeći nekadašnjem telohranitelju svoje majke, policajcu Darku Laloviću, da o tome sve zna njegova majka i da od nje može očekivati zaštitu. Policajac Lalović je uhapšen sredinom decembra prošle godine i još se nalazi u pritvoru. U međuvremenu je istraga proširena.

Posredstvom majke Vesne, Miloš Medenica je u SMS poruci portalu "Libertas" saopštio da "to sa njim nema ama baš nikakve veze". On nije dostupan tužilaštvu. Prema nezvaničnim saznanjima "Libertasa", Medenica je odmah nakon hapšenja policajca Lalovića krajem 2021. godine, pobegao. Miloš je vlasnik kompanije "Timi" koja se bavi trgovinom na veliko naftnim derivatima.

Vesna Medenica, Foto Privatna arhiva

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević, podseća da je Vesna Medenica osoba koja je vodila skoro dvadeset godina crnogorsko tužilaštvo i pravosuđe, navodeći da je upravo ona "jedan od ključnih ljudi narko-kartela".

- Sve vreme njene "borbe" protiv kriminala dobijala je čestitke od SAD i EU. Ona je primer "proevropske" i "prozapadne" vlade - poručuje Medojević.

On ocenjuje da i pored intenziviranog međunarodnog pritiska, posebno od strane SAD i Velike Britanije, i saradnje i pomoći partnerskih službi, crnogorski šverceri kokaina i cigareta su intenzivirali svoje aktivnosti u periodu vladavine Krivokapića i Abazovića.

- Pored objektivne političke odgovornosti, mora se konstatovati i jasan nedostatak političke volje da se u Crnoj Gori pokrenu postupci protiv šefova ovih kriminalnih organizacija. I pored činjenice da je Evropol dostavio našoj policiji SDT, preko dva biliona poruka koje su šefovi i članovi ovih kriminalnih organizacija razmenili preko aplikacije SKY, niko od tih mafijaša nije uhapšen niti optužen! Može se očekivati da se objavljivanje dokaza o umešanosti velikog broja visokih funkcionera ANB, policije, tužilaštva, sudova, Vlade, DPS i satelitskih stranaka pojavi u dokazima dobijenim od Evropola, naglašava Medijević.

Miloš Medenica, Foto Privatna arhiva

PITANjA ZA DRITANA ABAZOVIĆA

PREDSEDNIK Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević izrazio je sumnju da su nadležni učinili sve da zaštite od krivičnog gonjenja Miloša Medenicu i njegovu majku Vesnu.

- Sektor kriminalističke policije SDT-a, u oktobru 2021. godine je dobilo ovaj važan sadržaj i tek u decembru, skoro dva meseca kasnije, hapse dva lica a čak ne uzimaju izjave ni Miloša ni Vesne Medenice, ni u svojstvu građanina ni svedoka.

- Pitam Abazovića šta će uraditi povodom ovih zloupotreba u Upravi policije i tužilaštvu i delovima sudstva, dodao je Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri