MEDENICU ŠTO PRE PRIVESTI LICU PRAVDE: Oglasio se SNP Crne Gore povodom narko afere u koju je umešan sin bivše predsednice Vrhovnog suda

Марија Стевановић
Marija Stevanović

07. 04. 2022. u 15:53

SOCIJALISTIČKA narodna partija Crne Gore poziva Upravu policije i Tužilaštvo da preduzmu sve potrebne mere i radnje kako bi se Miloš Medenica, za koga postoji sumnja da je učestvovao u švercu cigareta i droge, što pre locirao i priveo nadležnim institucijama kako bi dao iskaz o slučaju u kojem se pominje njegovo ime.

МЕДЕНИЦУ ШТО ПРЕ ПРИВЕСТИ ЛИЦУ ПРАВДЕ: Огласио се СНП Црне Горе поводом нарко афере у коју је умешан син бивше председнице Врховног суда

Foto: Printskrin/ Skaj

Prema saznanjima medija, policajac Darko Lalović, koji je učestvovao u kupovini kokaina za Medenicu, u zatvoru je od decembra prošle godine. Prosto je neverovatno da nadležni organi od tada ništa nisu preduzeli kako bi priveli pravdi i Miloša Medenicu i informisali javnost o ovom slučaju, saopšteno je iz SNP Crne Gore pivodom afere koja je izbila u Crnoj Gori, zahvaljujući transkriptima presretnutih razgovora na aplikaciji Skaj, koju je državnim organima Crne Gore dostavio Europol.

Foto: SNP Crne Gore

Iz SNP kažu da se iz presretnutih poruka vidi da Miloš Medenica obaveštava Lalovića da uživaju zaštitu njegove majke, nekadašnje predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, te smatraju da bi i gospođa Medenica takođe trebalo da bude saslušana o ovom predmetu. 

- Ukoliko se utvrdi da je Medenica zaista vršio ovakve kriminalne radnje, te da ga je „pokrivala" njegova majka, to će biti još jedan prilog našoj tezi da je za vreme tridesetogodišnje vladavine DPS-a naše društvo potpuno atrofiralo, a da je do izražaja došlo ono najgore u ljudima. Crna Gora više ne sme biti besudna zemlja u kojoj privilegovani pojedinci misle da mogu da rade sve što im padne na pamet. Tužilačka organizacija, predvođena novim specijalnim državnim tužiocem, mora dati adekvatan odgovor na ovu i svaku sličnu aferu i doprineti stvaranju ambijenta u kojem će vladavina prava biti osnovni princip za koji ćemo se boriti - kažu iz SNP.

 

BONUS VIDEO:

CRNA GORA PAMTI: Nikšićani skupom podsetili na NATO agresiju pre 23 godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!