MIRNO GLASANJE, ALI UZ SEVANJE OPTUŽBI: Uprkos tenzijama, lokalni izbori u Beranama i Ulcinju prošli bez većih nepravilnosti

M. S. - B. D.

28. 03. 2022. u 06:45

U BERANAMA i Ulcinju, uprkos pojačanim tenzijama, retorici koja ne priliči ozbiljnim političkim partijama, jučerašnji izborni dan proticao je mirno.

МИРНО ГЛАСАЊЕ, АЛИ УЗ СЕВАЊЕ ОПТУЖБИ: Упркос тензијама, локални избори у Беранама и Улцињу прошли без већих неправилности

Berane, Foto M. S.

Nešto više tenzije, doduše medijske, podignuto je u Ulcinju, nakon saopštenja DPS da potpredsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović i državni sekretar MUP Rade Milošević "brutalno zloupotrebljavaju svoju državnu funkciju, sprovode svojevrsnu torturu nad građanima".

Iz Đukanovićeve stranke su tvrdili da su pojedini članovi te partije lišeni slobode.

- Obaveštavamo javnost da u Ulcinju nije bilo lišavanja slobode bilo koga, a samim tim ni policijske zloupotrebe u vezi s održavanjem lokalnih izbora - odgovorili su iz Uprave policije Crne Gore, čiji pripadnici su do kasnih popodnevnih sati praktično bili bez posla u oba grada, gde među partijama bukti "mali rat".

Damjan Ćulafić, nosilac liste Demokrata u Beranama, nakon glasanja je izjavio da veruje da će Beranci kao što su to činili nebrojeno puta ranije, dati prvu kaznu svima onima koji su izneverili njihov glas i svima onima koji su pokazali da njihov glas tretiraju kao nešto što ne znači apsolutno ništa.

- Želim da poručim svim biračima da je vrlo važno da znaju da određeni politički subjekti poput SNP, koji su vrlo licemerno tek od juče počeli da govore kako neće u koaliciju sa DPS, zapravo isti politički subjekti koji su prekrojili izbornu volju građana i oživeli DPS. Građani treba da znaju da ako je neko DPS pokušao da oživi na državnom nivou, da isto to mogu da očekuju i na lokalnom nivou - bio je oštar Ćulafić.

Tihomir Bogavac, nosilac liste "Berane zna - SNP", kaže da su njihovi koalicioni partneri u prošlom mandatu u Beranama imali samo jedan cilj u svojoj kampanji - prljanje i pokušaj satiranja SNP.

- Videćemo, koliko i danas, kako će se osećati kada budu morali da sednu i da nas pogledaju u oči, kada bude razgovarano o formiranju nove vlasti - poručio je Bogavac.

Iz koalicije "Za budućnost Berana", čiji je oslonac Nova srpska demokratija, odnosno DF, veruju da će biti najjača politička grupacija nakon izbora.

- Napadali su nas, ćutali smo, ali razgovora o formiranju vlasti neće biti samo sa DPS.

Oni dobro znaju zbog čega - kazao nam je juče nosilac liste ove koalicije Vuko Todorović, zadovoljan mirnim izbornim danom.

PONIŠTEN

NA 38 izbornih mesta u Ulcinju, pravo glasa imalo je 20.392 birača. Predsednik Opštinske izborne komisije Ulcinja Vlado Filipović rekao je za "Novosti" da do 12 sati nisu zabeležene veće nepravilnosti, osim na biračkom mestu broj 15, gde je jedan građanin glasao javno, i da je taj listić poništen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!