BOŠNJACI U NISKOM STARTU: Formiranje vlade Crne Gore dodatno odlažu lokalni izbori

V. K.

25. 03. 2022. u 07:35

BOŠNjAČKA stranka, potpisnica memoranduma o saradnji sa GP URA, SNP i albanskim partijama, koja će participirati u budućoj vladi Dritana Abazovića, uz podršku opozicije predvođene Demokratskom partijom socijalista, našla se u koaliciji sa DPS za lokalne izbore u Beranama 27. marta!

БОШЊАЦИ У НИСКОМ СТАРТУ: Формирање владе Црне Горе додатно одлажу локални избори

Ervin Ibrahimović / Foto Skupština CG

Lider BS Ervin Ibrahimović je na predizbornom skupu poručio da se Crna Gora ponovo nalazi pred velikim izazovom, otvaranjem demokratskih evropskih procesa koje je, kako je ocenio, zaustavila odlazeća vlast.

Da su u Bošnjačkoj stranci nestrpljivi da uđu u novu izvršnu vlast potvrđuje izjava potpredsednika Damira Gutića.

- Svako odugovlačenje u vezi dogovora oko formiranja vlade proizvodi štetu za građane i državu, a ukoliko ne postoji volja da se vlada formira, izbori su uvek opcija - poručio je Gutić.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević kaže da se posle izbora od 30. avgusta 2020. godine Crna Gora opet nalazi na početku.

- Formirana je vlada koja nije bila rezultat izborne volje građana. Prekinuta je veza između vlasti i građana. Krivokapić i njegovi ministri nisu odgovarali ni za šta prema parlamentarnoj većini koja ih je podržavala, sami su donosili odluke, a da nas nisu konsultovali i tu je bilo 99 odsto loših odluka za Crnu Goru i istovremeno za DF. Jer mi smo parlamentarna većina koja podržava tu vladu, a ne pitamo se ništa oko te vlade - naveo je Medojević podsetivši na Đukanovićeve reči, da će nova vlada biti vlada DPS. - Ulogu crnogorskog Zelenskog preuzeće Dritan Abazović.

O VLADI POSLE IZBORA

O FORMIRANjU manjinske Vlade biće priče tek nakon lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju 27. marta, kada će se i Vlada Zdravka Krivokapića odrediti prema uvođenju sankcija Rusiji. Jučerašnja sednica Vlade nije održana jer se na njoj nisu pojavili ministri!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna