SRBIJA POBEDILA: Odobren zahtev naše ambasade u Crnoj Gori - Srbi će moći da glasaju na tri biračka mesta

V. KADIĆ

22. 03. 2022. u 21:35

GRAĐANI Srbije sa prebivalištem u Crnoj Gori na predstojećim izborima 3. aprila moći će da glasaju u Beranama, Sutormoru i Nikšiću, kazao je šef crnogorske diplomatije Đorđe Radulović, za Dnevnik RTCG.

СРБИЈА ПОБЕДИЛА: Одобрен захтев наше амбасаде у Црној Гори - Срби ће моћи да гласају на три бирачка места

Foto Vlada CG

On je rekao da je njegov resor odlučio da otvori biračka mesta mimo zvaničnih diplomatskih predsestavništava nakon dodatnog zahteva Ambasade Srbije.

- Što se tiče pitanja u vezi sa glasanjem, Srbija se  obratila notom kojom je tražila pored ambasade i konzula dodatna tri ili četiri biračka mesta. Radi pojašnjenja, pravilo i praksa je da se glasanje obavlja u diplomatsko-konzularnim predstavništvima. Ukoliko tražite nešto što je presedan i nije uobičajeno potrebno je da date neko obrazloženje zbog čega je to tako. Sinoć nakon mog saopštenja koje je bilo krajnje pomirljivo i pozivalo na razum, racionalnost i pomirenje, danas je diplomatski predstavnik ambasade Srbije bio u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore i dostavio je dodatna obrazloženja u kojima navode da to žele zbog velikog broja raseljenih lica koji žele da učestvuju na izborima u Srbiji, koji su sa Kosova - naveo je Radulović.

BONUS VIDEO:

MOLI SE BOGU I DRŽI SE RUSIJE: U Podgorici skup podrške bratskom narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)