PRESUDIO ARBITRAŽNI SUD U LONDONU: Sveti Stefan “oslobođen”

B. D.

21. 03. 2022. u 15:42

SVETI Stefan ovog leta biće “slobodan”. Arbitražni sud u Londonu izdao je zabranu postavljanja privremenih objekata kojima se onemogućava slobodan prolaz kroz Miločerski park, objavio je ministar ekonomskog razvoja na Tviteru Jakov Milatović. Privremena mera zabrane koju je nedavno odredio Privredni sud u Podgorici će biti ukinuta.

ПРЕСУДИО АРБИТРАЖНИ СУД У ЛОНДОНУ: Свети Стефан “ослобођен”

Foto: B. D.

Milatović je naveo: “Ovo je dokaz ispravnosti pozicije Vlade u ovom postupku”.

Iz ministarstva su naveli da veruju da je otvaranje grad hotela Sveti Stefan i Miločera izvesno u predstojećoj letnjoj sezoni navodeći da bi zakupac u suprotnom prekršio ugovor i izazvao njegov raskid.

- Radujemo se ponovnom otvaranju hotela Sveti Stefan i njegovom poslovanju u skladu sa potpisanim ugovorom, zakonima Crne Gore i najboljom međunarodnom praksom. Nažalost, današnja odluka Arbitražnog suda u Londonu takođe, je ogolila partijsku zarobljenost našeg Privrednog suda i samovolju njegovog predsednika Blaža Jovanića - naveo je Milatović.

Odluku londonskog suda pozdravio je i ministar finansija i socijalnog stranja Milojko Spajić, koji je naveo da je to „pobeda Crne Gore“.

Podsetimo, Kompanija „Adriatic Properties“ grčkog biznismena Petrosa Statisa, zakupac grada hotela Sveti Stefan, Vile Miločer i hotela Kraljičina plaža, tužila je državu Crnu Goru pred arbitražnim sudu u Londonu.

Njom se od države Crne Gore potraživalo 100 miliona evra odštete, ali i izgubljena dobit za preostali ugovoreni deo zakupa.

Prošle godine, Adriatic properties i hotelski operator Aman zatvorili su grad hotel “ Sveti Stefan” i Vilu “Miločer” nakon što im Vlada Crne Gore nije dala garancije da će plaže u okviru hotelskog kompleksa imati hotelski režim, kao i prethodnih 14 godina, odnosno da se gostima garantuje, kako su istakli, „mir i diskrecija“.

Meštani su krajem marta iste godine polomili ogradu koja vodi ka Kraljičinoj plaži, te tu, kao i Kraljevu i zapadnu plažu na Svetom Stefanu omogućili na korišćenje svim građanima.

BONUS VIDEO:

MOLI SE BOGU I DRŽI SE RUSIJE: U Podgorici skup podrške bratskom narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!