JOANIKIJE RASPET ZBOG IZJAVE: Mitropolit crnogorsko-primorski stavom o ratu ražestio bivši režim u Podgorici i njegove medijske perjanice

V. KADIĆ

17. 03. 2022. u 10:30

VELIKA hajka podigla se na mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija nakon njegove izjave da je "Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina".

ЈОАНИКИЈЕ РАСПЕТ ЗБОГ ИЗЈАВЕ: Митрополит црногорско-приморски ставом о рату ражестио бивши режим у Подгорици и његове медијске перјанице

Foto Z. Jovanović

Posebno iz krugova bliskih bivšem režimu Mila Đukanovića i njegovih medijskih perjanica koji ovih dana šire antirusku histeriju. Na sve to niko iz vrha države ne reaguje niti pokušava da stane u zaštitu cetinjskog arhijereja.

Iz Ambasade SAD u Podgorici pozvali su SPC da stane u odbranu ukrajinskog naroda, dok je otpravnica poslova Ukrajine u Crnoj Gori Natalija Fijalka osudila mitropolitovu izjavu.

U Milovoj DPS smatraju da Joanikije priziva rat u Crnu Goru:

U napade na mitropolita uklopila se uređivačka politika podgoričkog dnevnika "Vijesti" koju odnedavno kreiraju Dragan Šolak i njegov imenjak Đilas. U hajci prednjači jedan od osnivača tog koncerna Željko Ivanović, optužujući mitropolita Joanikija za mešanje u rat i krvoproliće u Ukrajini!

Logo

- Mitropolit Joanikije, nažalost, krivce vidi u "svetskim mešetarima koji gledaju svoj interes". Ni reči o invaziji, kršenju međunarodnog prava, zloglasnom i korumpiranom diktatoru Putinu. Mitropolit cetinjski se tako svrstao uz bok Putinovog patrijarha Kirila. I za njega je uzročnik agresije mrski Zapad, odnosno vrednosti koje se pokušavaju nametnuti "tradicionalnom" istoku. Kiril Putinov rat smatra legitimnim otporom pomenutim vrednostima, pre svih LGBT pravima, dok Joanikije krivce nalazi u neprincipijelnoj koaliciji "bezbožništva, ateizma i komunizma", naveo je u svojoj kolumni "Muke po Joanikiju" Ivanović.

HTELI SU DA NAS ISELE

PROTOJEREJ-stavrofor Branko Tapušković upozorio je da nije posao ambasade da se meša u crkvena pitanja, ali i da to nije posao Evropskog parlamenta da osuđuje Crkvu na neprimeren način.

- Svedoci smo da je bivša vlast zaista od Crne Gore projektovala malu Ukrajinu kada smo i mi kao SPC bili prinuđeni da se bavimo politikom, donošenjem onog bezakonog Zakona o neslobodi veroispovesti - naveo je Tapušković, uz podsećanje da je bivši premijer Marković sveštenstvu pretio iseljenjem iz Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave