NE SAKRIVAJTE NESPOSOBNOST JEFTINOM DEMAGOGIJOM: Demokratski front pozvao odlazeću vladu da zamrzne cene goriva

V. K.

12. 03. 2022. u 14:44

DEMOKRATSKI front je danas objavio saopštenje kojim poziva odlazeću Vladu da sopstvenu nesposobnost, neznanje i nekompetetnost ne pokušava sakriti jeftinom demagogijom i populizmom.

НЕ САКРИВАЈТЕ НЕСПОСОБНОСТ ЈЕФТИНОМ ДЕМАГОГИЈОМ: Демократски фронт позвао одлазећу владу да замрзне цене горива

Foto: Fejsbuk

- Da je DF u Vladi Crne Gore, davno bi bio pripremljen Program mera za podršku građanima i privredi u uslovima globalne bezbednosne krize. Cene goriva su uvek bile predmet i mehanizam velikih sila za ostvarivanje svojih ciljeva. Male države, bez sopstvene proizvodnje goriva, moraju se ponašati odgovorno i brzim pravovremenim merama i intervencijama reagovati u pravcu zaštite interesa građana i ekonomije - navodi se u saopštenju DF-a.

Iz te koalicije kažu da je Vlada mogla ranije, a može i danas, da donese odluku o zamrzavanju cena goriva, tako što bi istovremeno obezbedila subvencije iz budžeta kompanijama koje se bave njihovim prometom i distribucijom.

- Ona može i da umanji sadašnju cenu goriva koju bi potom zamrzla i politikom subvencija zaštiti kompanije koje se bave ovim poslom. U oba slučaja, te subvencije bi se isplaćivale na osnovu odluke Vlade i bile bi privremenog karaktera, do usvajanja izmena Zakona o akcizama ili Zakona o PDV u Skupštini Crne Gore. Te mere bi trajale do stabilizacije cene goriva na svetskom tržištu - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri