SKUP ZA RUSIJU U NIKŠIĆU: Nikšićani dali podršku predsedniku Putinu

V.K.

06. 03. 2022. u 20:12

PODRŠKA Rusiji, njenom predsedniku Vladimiru Putinu poslata je večeras sa Trga vojvode Šaka Petrovića u Nikšiću.

СКУП ЗА РУСИЈУ У НИКШИЋУ: Никшићани дали подршку председнику Путину

V.K.

Uz pesme o Rusiji, građani su nosili pano na kojem je bio Putinov lik.

Veselin Garo Đoković poručio je da Nikšićani daju podršku predsedniku Rusije "da uništi NATO pakt".

Ispred pravoslavnog bratstva Stupovi, Zavjetnici i Tvrdoš govorio je Mišo Vasiljević o Rusiji kao zaštitnici Crne Gore kroz istoriju. 

V.K.

-Nisu mogli Rusi da gledaju kako narod strada u Donbasu i Lugansku, gde je od 2014. ubijeno 14.000 ljudi, među kojima je 500 djece", kazao je Đurković, dodajući da je Dritanu Abazoviću bilo "ljudskije da je poveo Eskobara malo do Murina da vidi žrtve Nato pakta".

-Ima li išta sramnije u Crnoj Gori nego biti poslušnik stranih ambasada i EU pod komandom Nato pakta. Sve što im narede oni će da urade našoj divnoj CG, a nas što podržavamo Ruse - Putina, nema čime nas neće nazvati", kazao je Đoković.

Mišo Sekulović, iz pravoslavnog bratstva Stupovi, kazao je da je Rusija "kao zaštitnica pratila Crnu Goru tokom istorije koja je obeležila vekovnu borbu Crne Gore za slobodu".

Nesebično Rusija je pomagala Crnu Goru u političkom, društvenom, kulturnom životu, tako da je od primarnog značaja sačuvati bratski odnos pravoslavnih država koje su povezane duhovno,kazao je Sekulović i podjetio na istorijske veze Crne Gore i Rusije.

V.K.

-Često je Crna Gora dobijala značajnu novčanu i vojnu podršku kako bi se borila za slobodu. Znala je ona i dalekom japanskom carstvu objaviti rat, kako bi stala na stranu Rusije, za koju se često govorilo da je majka, i da njeno sunce sa istoka ima tu toplinu, kazao je Sekulović i dodao da narod Crne Gore osuđuje odluke političkog vrha koje su usmerene protiv Rusije.

BONUS VIDEO: RUSI OBJAVILI SNIMAK IZ HERSONSKE OBLASTI: Pogledajte šta su od naoružanja ostavili ukrajinski vojni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)