EPIDEMILOŠKA SITUACIJA U BARU BOLJA NEGO NA POČETKU GODINE: Opao broj novoinficiranih, ali i zainteresovanih za vakcinu

B. DABIĆ

01. 03. 2022. u 22:48

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Baru je značajno bolja u odnosu na onu s početka godine kada se na dnevnom nivou beležio trocifren broj inficiranih.

ЕПИДЕМИЛОШКА СИТУАЦИЈА У БАРУ БОЉА НЕГО НА ПОЧЕТКУ ГОДИНЕ: Опао број новоинфицираних, али и заинтересованих за вакцину

Foto: B. Dabić

To potvrđuje podatak da je poslednjih dva dana broj inficiranih koronavirusom u Baru- jednocifren.

-Juče smo imali devet, a preključe šest novoobolelih. Manji je i pritisak na službe u Domu zdravlja Bar, pa se broj pregleda u Covid ambulanti smanjio- kreće između 150 i 160 pacijenata. Takođe, broj sugrađana koji se javljaju na testiranje odseku za epidemiologiju je mnogo manji. Poslednjih dana on je u rasponu od 35 do 40 pacijenata - kazala je dr Ljiljana Jovićević epidemiolog u Domu zdravlja Bar.

Vakcinacija se sprovodi kontunuirano.  

- Do sada je dato 19.883 prve, 19.022 druge doze, dok je trećom dozom vakcinisano 6.644 naših sugrađana.Dostupna je vakcina proizvođača ‘Fajzer’, ‘Sinofarm’ i vakcina ‘Moderna’ (za koju je potrebno zakazati na punktu u hotelu ‘Princess’). Vakcina ‘Sputnjik’ trenutno nije na raspolaganju - rekla je dr Jovićević.

Poslednjih sedmica broj Barana zainteresovanih da prime vakcinu je u padu.

-Osim povoljnije epidemiološke situacije, razlog treba potražiti i u tome što smo od početka godine imali veliki broj novoinficiranih, a preporuka je da od obolevanja do vakcinacije treba da prođe tri do pet meseci - objasnila je dr Jovićević.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)