CRNA GORA SE PRIDRUŽILA SANKCIJAMA RUSIJI! Zatvorili vazdušni prostor za ruske avione

Novosti online

01. 03. 2022. u 09:43

CRNA Gora je pokrenula proceduru za donošenje odluke o zatvaranju vazdušnog prostora za ruske avione, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija Crne Gore.

ЦРНА ГОРА СЕ ПРИДРУЖИЛА САНКЦИЈАМА РУСИЈИ! Затворили ваздушни простор за руске авионе

Foto: Vlada CG

Tako će se Crna Gora pridružiti državama članicama Evropske unije (EU) koje su svoj vazdušni prostor zatvorile za avio-saobraćaj sa Rusijom kao odgovor na rusku vojnu operaciju u Ukrajini.

To će, takođe, biti još jedan potez zvanične Podgorice kojim će se usaglasiti sa spoljnom politikom EU, na šta se obavezala kroz pregovore o članstvu.

- Crna Gora, kao kredibilan kandidat za članstvo u EU, dosledno prati zajedničku vanjsku i bezbednosnu politiku Evropske unije i stoprocentno se usaglašava sa odlukama i saopštenjima Saveta Evropske unije, što se, između ostalog, odnosi i na sankcije prema Rusiji - saopštili su 28. februara za RSE iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Iz MVP navode da u saradnji sa EU i NATO saveznicima pomno prate dešavanja u Ukrajini i osuđuju ničim izazvanu invaziju na Ukrajinu od strane Ruske Federacije.

- Pridružili smo se sankcijama, jer je to način putem kojeg možemo uticati i poslati poruku da je u interesu celog sveta da se sukobi u Ukrajini zaustave - saopštili su iz MVP.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije