SKUPLJA TARIFA PRAZNI TAKSI: Ukoliko Vlada ne ograniči cene goriva, prevoznici spremni da krenu sa protestima

I. D. S.

24. 02. 2022. u 07:39

IAKO su razmatrali povećanje cena svojih usluga, taksisti su odustali od tog poteza zbog straha da bi izgubili i ono malo klijenata što im je preostalo.

СКУПЉА ТАРИФА ПРАЗНИ ТАКСИ: Уколико Влада не ограничи цене горива, превозници спремни да крену са протестима

Foto I. D. S.

Kako je najavio predsednik Strukovnog sindikata taksista Borislav Pavlović, po ko zna koji put obratiće se predstavnicima Vlade sa zahtevom da se cene goriva ograniče, ali ukoliko odgovor nadležnih izostane, organizovaće protest, na kojem očekuju podršku svih prevoznika u drumskom saobraćaju.

Nakon poslednjeg poskupljenja goriva, poslovanje taksi prevoznika više nema smisla, ističe Pavlović. Jedini razlog zbog kog su odustali od poskupljenja je, navodi, loš materijalni status građana, pa bi za taksiste poskupljenje značilo i manje posla.

- Naša delatnost nakon divljanja cena naftnih derivata više nema smisla, jer mi svesno idemo u gubitak. Nekada je cena taksi usluga bila vezana za cenu litra nafte, toliko je iznosila cena kilometra. To se delilo na tri obaveze prema državi, nama kao vozačima i uvozu. To bi danas bilo 1,40 evra po kilometru. To ne može niko da plati, zbog toga svesno idemo u gubitak - Pavlović.

Konfuzna politička situacija, kako dodaje, dovela je do toga da ne znaju ni kome da se obrate, te će sačekati početak naredne sedmice kako bi se još jednom obratili Vladi.

LIMIT OD 1,10 EVRA PO LITRU

SINDIKAT strukovnih taksista u januaru je uputio otvoreno pismo predsedniku Skupštine i poslanicima povodom poskupljenja goriva. Zahtevali su da se pokrene inicijativa za izradu i usvajanje novog zakona o energetici, koji bi omogućio markiranje goriva. Takođe, zatražili su da Skupština po hitnom postupku predloži Vladi da limitira cenu evrosupera 95 i evrodizela na maksimalnih 1,10 evra po litru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)