SMRDI NA IZDAJU: Množe se nagađanja o tome ko će u manjinsku vladu Crne Gore

V. K. - B. D.

14. 02. 2022. u 21:48

U građanskom pokretu URA Dritana Abazovića očekuju da ime mandatara bude poznato do kraja sedmice, dok lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković izjavljuje da tek kada se ta partija odluči hoće li biti deo neke nove vlade, tada će pričati sa ostalima o eventualnoj raspodeli funkcija.

СМРДИ НА ИЗДАЈУ: Множе се нагађања о томе ко ће у мањинску владу Црне Горе

Foto DF

- Crna Gora smrdi na izdaju - kratko komentariše za "Novosti" jedan od lidera DF Nebojša Medojević. - Nema vlade bez DF, u suprotnom, idemo na izbore.

S druge strane Mileta Radovanić, generalni sekretar GP URA veruje da će se vlada formirati, uprkos najavama Demokratskog fronta o blokadi države.

- Ne bih licitirao sa imenima, naravno da postoji određen kostur, ali konsultacije zasad idu u dobrom smeru. Sve ono što smo zamislili i što smo želeli polako se postiže - saopštio je Radovanić.

U Demokratskoj Crnoj Gori su kategorični da je sve unapred dogovoreno i da će se u Abazovićevom timu gotovo sigurno naći i predstavnici SNP.

- Tvrdili smo da će DPS izglasati Vladimira Jokovića za predsednika Skupštine Crne Gore. I ministre SNP će DPS izglasati na tim funkcijama. Srećom, građani Crne Gore ne pristaju na prevaru u kojoj svojevoljno učestvuje i SNP - poručuju Demokrate, koji rešenje nastale krize vide jedino u raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Šef medijskog tima SDP Mirko Stanić podneo je Osnovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv premijera Zdravka Krivokapića zbog izmene odluka o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!