DF JE SPREMAN NA PROTESTE: "Nećemo dozvoliti povratak DPS-a na vlast!"

Novosti onlajn

08. 02. 2022. u 16:33

POSLANIK Demokratskog fronta Jovan Vučurović kazao je za Prva TV da su spremni za proteste, te da neće dozvoliti povratak DPS-a na vlast.

ДФ ЈЕ СПРЕМАН НА ПРОТЕСТЕ: Нећемо дозволити повратак ДПС-а на власт!

Jovan Vučurović, Foto DF

– Ono što smo videli juče na relaciji Demokrate-URA ne daje nam neku nadu da se može doći do dogovora. Naši poslanici su juče poslali poruke pomirenja i dogovora. Videli smo da je Konatar kazao da će razgovarati sa parlamentarnom većinom, a ja od URA nisam čuo neke konkretne ponude osim floskula i prazne priče o evropskom putu i evropskoj vladi – naglasio je on.

Vučurović je ponovio da za DF nije prihvatljiva vlada koju bi podržao DPS.

– Nadam se da će se svi dozvati pameti, posebno oni koji su se odlučili da sruše izbornu volju i da će se ona sačuvati. Mogli smo sve nesporazume rešiti tako da novu vladu čine ljudi iz parlamentarne većine. Prošle godine smo na sve načine pokušali sa rekonstrukcijom vlade, ali URA nije bila za to. Potpuno je nejasno u ovoj zbrci koja se desila ko će činiti novu vladu – dodao je on.

DF će imati snažan odgovor ukoliko URA vrati DPS u poziciju da odlučuje

– Nije normalan sled da se pravi vlada koju podržava DPS. Oni moraju biti kažnjeni za sve što su radili u poslednjih 30 godina. Ovde su se desile promene, a ova ekspertska vlada je napravila samo kontinuitet vladanja DPS-a. Ne može biti evropska i prosperitetna vlada ako se DPS nalazi u njoj – dodao je on.

Milan Knežević i Andrija Mandić / Arhiva

DF neće dozvoliti da se DPS vrati na vlast

– Oni se neće vratiti na vlast, ali ajde da mi ne pravimo nikakav privid da se vrate. Takva avantura nije potrebna ni URA, niti bilo kome. DPS se neće vratiti na scenu u snazi kakav je bio – dodao je.

Vučurović je rekao da kad DF kreće u organizaciju protesta to čini razmišljajući o svim detaljima.

– Tu smo nepokolebljivi, borimo se za očuvanje izborne volje građana. Vidim da su Demokrate na istom fonu i ti protesti će uslediti ako neko pokuša da oživi DPS i uključi je u odlučivanje u procesima. Javnost će se uveriti u snagu tih protesta – zaključio je on.

(In4s)

BONUS VIDEO:

U BARU POTPISAN MEMORANDUM: Finansijska podrška parovima za vantelesnu oplodnju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)