PONOVO GA PRETUKLA POLICIJA? Težak incident u Kolašinu, napadnut meštanin Radojica Grujić

M. Sekulović

04. 02. 2022. u 19:27

NOVI incident u Kolašinu, u kome su kako tvrdi meštanin Radojica Grujić, policijaci trenirali strogoću nad građanima.

ПОНОВО ГА ПРЕТУКЛА ПОЛИЦИЈА? Тежак инцидент у Колашину, нападнут мештанин Радојица Грујић

Foto: Privatna arhiva

On, naime, tvrdi, da ga je u jednom kafeu fizički napao i povredio policajac N.A. i jedno nepoznato lice, a cela stvar je okončaana intervencijom ekipe hitne pomoći.

- Ušao sam u kafanu i dok sam pio kafu, sa policajcem M.Z. koji je sedeo sa N.A. i nepoznatim licem, pričao sam oko bratskih odnosa naša dva plemena. N.A. i ta osoba su odjednom skočili, oborili me na pod i počeli da tuku šakama i nogama. M.Z. je pokušao da me zaštiti. Da nije bilo njega, ubili bi me. Bio sam krvav. Došla je hitna pomoć, a potom sam osam sati držan u policiji zbog davanja izjave. Policajci nisu privođen - priča Grujić, koji napominje da je ceo predmet predat Sudu za prekršaje u Bijelom Polju.

- Mogli su da me ubiju, jer, operisao sam kapilar na mozgu - kaže Grujić, koji ističe da je sa policajcem N.A. imao problema pre izbora 2020. godine.

SPISI

Utvrđuju se činjenice i okolnosti, te su formirani spisi predmeta koji su upućeni na ocenu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu, a istovremeno predmet će biti dostavljen Etičkom odboru Ministarstva unutrašnjih poslova na dalje postupanje. O ishodu javnost će biti blagovremeno informisana a dosadašnja saznanja ukazuju da se ovaj događaj ne može dovesti u vezu sa nacionalom pripadnošću Grujića, tvrde iz policije, povodom još jednog incidenta koji je policajac N.A. imao sa građaninom Grujićem.

- Mršlitijašu! Šta će nama litijaši ovde, obratio mi se kada sam ušao u jednu kafanu, nakon čega je pošao da ga prijavi u policiju, ali i da ga je N.A. pratio i šutnuo ga dva puta u butinu, ali je slučaj tada zataškan...

Kako on tvrdi, to mu je savetovao njegov brat od strica, inače tužilac u Kolašinu, kako se ''ne bi vukli po sudovima''...

Nakon incidenta u kojem Grujić navodi da je žrtva policijske torture zbog učešća na litijama, oglasila se Uprava policija Crne Gore.

- Radojica Grujić je juče, 2. februara oko 10.45 časova pokušao nepozvan i nasilno da uđe u službene prostorije Odeljenja bezbednosti Kolašin, odnosno u kancelariju načelnika, koji u tom trenutku nije boravio u kancelariji,u čemu ga je sprečila službenica policije. Grujić je nakon toga službenici policije uputio pretnje i reči uvredljive sadržine. Povodom toga, Radojica Grujić je lišen slobode zbog izvršenih prekršaja Zakona o javnom redu i miru i on je istog dana priveden nadležnom sudu za prekršaje. Grujić je kasnije tog dana, oko 16.00 časova, podneo prijavu protiv službenika policije N.A. i još jednog njemu nepoznatog lica, u kojoj je naveo da su ga prijavljena lica u jednom ugostiteljskom objektu fizički napala i nanela mu povrede.

BONUS VIDEO - ATMOSFERA PRED SKUPŠTINOM CRNE GORE: Početak sednice na kojoj će se izglasati nepoverenje vladi

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!