SA GNUŠANJEM ODBACUJEMO TE TVRDNJE: Iz Hrama Hristovog Vaskrsenja demantovali izjave Branke Bošnjak

V. K.

04. 02. 2022. u 18:18

SVEŠTENSTVO Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici demantovalo je da se u tom verskom objektu “osniva nekakva partija”.

СА ГНУШАЊЕМ ОДБАЦУЈЕМО ТЕ ТВРДЊЕ: Из Храма Христовог Васкрсења демантовали изјаве Бранке Бошњак

AP Photo/Risto Bozovic

Poslanica Pokreta za promene Branka Bošnjak kazala je tokom rasprave na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu da se "partija formira u kripti hrama u Podgorici", kao i da "pojedini sveštenici" zovu njihove članove da im se priključe. 

- Sa gnušanjem odbacujemo tvrdnje izrečene danas u Skupštini Crne Gore, da se u kripti Sabornog hrama osniva nekakva partija, kao i da bilo ko od sveštenika u tome učestvuje. Kripta zaista jeste mesto koje su posetili i posećuju mnogi znameniti ljudi, kao i mesto gde se održavaju brojne duhovne i kulturne manifestacije… Zato kripta nikada nije bila, niti će biti mesto bilo kakvih partijskih i stranačkih sastanaka navodi se u saopštenju, navodeći da zabrinjavaju "i sve češće klevete i laži na pojedine sveštenike, čineći na taj način štetu celoj jednoj Crkvenoj zajednici.

- Svo sveštenstvo, monaštvo i verujući narod sa svojim mitropolitom i patrijarhom i svom punoćom Crkve Hristove su jedno i zajedno, odani Bogu i rodu. To jedinstvo je naročito potvrđeno i posvedočeno kroz veličanstvene litije. Ostajući potpuno saglasni sa nedavnim saopštenjem i patrijarha srpskog Porfirija i naših episkopa da Crkva neće deliti ljudi po bilo kojoj nacionalnoj i partijskoj osnovi, još jednom odbacujemo izrečene neistine koje doživljavamo kao nastavak udbaških, zlonamernih podmetačina koje su bile dosadašnja praksa poraženog režima u obračunu sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom.

BONUS VIDEO: DRITAN UOČI SEDNICE - Mora se što pre izaći iz krize

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)