JOKOVIĆ O POVRATKU DPS NA VLAST: Pre će se vratiti Savez komunista nego oni

Novosti online

02. 02. 2022. u 00:27

PREDSEDNIK Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je da SNP neće sa DPS-om činiti vlast u Crnoj Gori, te dodao da će učiniti sve što je dobro za građane i za državu.

ЈОКОВИЋ О ПОВРАТКУ ДПС НА ВЛАСТ: Пре ће се вратити Савез комуниста него они

Foto SNP

– Izjava Đukanovića da može da podrži manjinsku vladu pokazuje u kakvoj se situaciji nalazi sada DPS. Oni su sad spremni da kažu vi ste bolji mi ćemo vas podržavati. U Crnoj Gori je sve bolje od 30. avgusta, a DPS se više neće vratiti na vlast – naglasio je on gostujući na Adrija televiziji.

DPS je, kako ocenjuje, imao vremena da se promeni, ali nije napravio rezultate.

– DPS nije razvlašćen u meri kako su građani očekivali, pitam ministre koliko su zaposlili onih koji su glasali za ovu pobedu. Nismo se za ovo borili, DPS se više neće vratiti na vlast, pre će se vratiti Savez komunista koji je dosta toga dobrog učinio za građane – dodao je on.

Bitno je, kako je istakao, da se otpočne proces pomirenja Crne Gore.

– Želimo Crnu Goru za primer regionu, da pokažemo da je multietnički sklad moguć, a ne da budemo prepoznati po obračunima klanova. Ovo je veliki teret za CG, a ova vlada je mogla više da učini – napomenuo je Joković.

Naglasio je da je eksperiment sa ekspertskom vladom totalno promašen i da se pokazao kao loš.

– Nije mi žao ono što sam uputio njima. To je deo političke borbe, ne želim o odlazećima da govorim. Velika odgovornost će biti na novoj vladi da popravi ono što je urađeno – naglasio je on

Kad bi njega pitao, kako je dodao, Krivokapić bi podneo ostavku i to bi bio njegov častan izlazak iz svega ovoga.

– Da sam ja na njegovom mestu podneo bih ostavku. Ovo je način dostojanstvenih ljudi kad vide da nemaju podršku. Ako on ne bude podneo ostavku, biće rasprava u parlamentu i biće izglasano nepoverenje – kazao je lider SNP-a.

Joković je istakao da je inicijativa za smenu vicepremijera Dritana Abazovića dečja igra.

– Mi ćemo prisustovati toj sednici, nećemo glasati za izglasavanje nepoverenja Abazoviću, jer će se o Vladi odlučivati naredni dan. Prvo je trebalo proveriti poverenje vladi. Izvesna je smena vlade u petak, a u četvrtak premijer traži da umesto Abazovića bude Spajić – naglasio je on.

Neće glasati za smenu Bečića, a Joković je istakao da to što rade Demokrate nije svojstveno onima koji su bilo što dobro poneli iza sebe.

Kazao je i da su spremni na razgovor sa Demokratama, i pozvao je da se spusti lopta i smanji ovakva retorika.

– Apelujem na sve, okrenimo se ka napred. Možemo da pamtimo, ali neka istoričari pričaju o onome što je bilo, a mi moramo da razmišljamo o tome šta ostavljamo svojoj deci – dodao je Joković.

(IN4S)

BONUS VIDEO - Kako je pao Milo Đukanović?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)