TRAGEDIJA: Psihološkinja poginula na pešačkom prelazu

B. Dabić

01. 02. 2022. u 14:39

IZ Osnovnog državnog tužilaštva "Novostima" je potvrđeno da je pešak u ponedeljak veče stradao na pešačkom prelazu nakon što je udario putnički automobil kojim je upravljala E.K. (22) u Ulici Jovana Tomaševića.

ТРАГЕДИЈА: Психолошкиња погинула на пешачком прелазу

Foto: B. Dabić

U saobraćajnoj nesreći smrtno je stradala psihološkinja i Geštalt psihoterapeutkinja Danijela Rakočević Medojević (60) iz Podgorice.

Profesorka Danijela Rakočević Medojević je diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Doktorsku disertaciju "Funkcija i značaj arhetipskih simbola u filmskom stvaralaštvu reditelja Emira Kusturice",odbranila je 2016. godine i stekla zvanje - doktor nauka o dramskim umetnostima iz oblasti studije filma. Na Fakultetu za poslovni menadžment u Baru, na Odseku za Poslovnu psihologiju, radila je kao saradnik u nastavi od 2006. godine. Bila je honorarno angažovana na Fakultetu dramskih umetnosti na Cetinju, kao predavač na predmetima Psihologija umetnosti. Takođe, od 2015. godine je bila angažovana kao predavač i na Fakultetu likovnih umetnosti i Muzičkoj akademiji.

U periodu od 2005. do 2010. godine, u okviru naučno-obrazovnog programa, uređivala je i vodila emisiju "Misterija psihe - priča o duši", Na Prvom programu RCG .

Psihoterapijskom praksom bavila se više od 20 godina u Podgorici. Geštalt radionice Danijele Rakočević Medojević godinama su bile inspiracija, podsticaj i podrška velikom broju klijenata.

Foto: B. Dabić

 

Emotivni oproštaj od voljene profesorke

Povodom tragične smrti profesorice Danijele Rakočević Medojević pismom su se obratili studenti.

- U svakom momentu smo mogli da joj se obratimo po bilo kom pitanju, uvek je bila tu za nas, bilo vezano za obaveze na fakultetu, bilo privatno.Sećamo se kako je na našem poslednjem ispitu rekla da je na fakultetu zovu "Mali Budo". Retko kada ste je mogli videti u lošem raspoloženju, a toliko toga je postizala, nosila sa sobom i u sebi. Pre svega, bila je žena, majka, baka, a onda izvrstan profesor i terapeut. Ovim putem joj se generacija 2017. zahvaljuje na svakom času, predavanju, konsultaciji. Izdvajamo i posebnu zahvalnost što nam je bila mentor za diplomske radove na osnovnim studijama. Hvala joj što je i ona na nas gledala sa posebnom draži. Zahvaljujući profesorici Danijeli Rakočević Medojević mi smo postali, ne samo dobri studenti, učenici, već pre svega bolji ljudi. Naučila nas je mnogo čemu, a ono najbitnije je biti čovek - naveli su pored ostalog studenti.

BONUS VIDEO - POKUŠAJ PLjAČKE MENjAČNICE U VRANjU: Počinilac uhapšen

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave