"KOMITE" PRAVE HAOS U NIKŠIĆU: Smeta im Matija Bećković, policija formirala kordon ispred pozorišta (VIDEO)

I.D.S.

27. 01. 2022. u 20:50

UOČI književne večeri "Savinim stopama ka Savinom izvoru“ akedemika Matije Bećkovića u Nikšiću, koja se večeras održava u Nikšićkom pozorištu, pred tom kulturnom ustanovom okupila se nekolicina građana takozvanog komitskog pokreta u znak protesta gostovanju srpskog pesnika.

КОМИТЕ ПРАВЕ ХАОС У НИКШИЋУ: Смета им Матија Бећковић, полиција формирала кордон испред позоришта (ВИДЕО)

Foto: I. D. S.

Sa druge strane, Bećkoviću su pred pozorištem podršku pružali građani okupljeni ispred NVO "Miholjski zbor". Da provokacije i prozivke dve grupe građana ne prerastu u incident sprečava veliki broj policajaca.

Manji broj pristalica tkz. komitskog saveza okupio se ispred Nikšićkog pozorišta, optužujući lokalnu upravu da zloupotrebljava javne ustanove i u njima organizuje programe koji propagiraju nacionalizam, šovinizam, te da su "sluge" SPC i "Srpskog sveta".

"Komita" Aleksandar Zeković kazao je da se do sada nije dešavalo da lokalna vlast na nivou zvaničnog praznika obeležava slavu iz verskog kalendara bilo koje verske zajednice.

Foto: I. D. S.

On je poručio da će odbraniti demokratiju i slobodu i sačuvati suverenu i sekularnu Crnu Goru.

Sa druge strane, čula se pesma "Oj Kosovo, Kosovo" i povici "Kosovo je srce Srbije".

Dve grupe međusobno su se prozivale i vređale, ali je veliki broj policajaca sprečio da prepirka preraste u incident.

BONUS VIDEO: POLITIČKA KRIZA U CRNOJ GORI - Protest građana Nikšića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu