"GLASOVE KRADU ZA DPS VLADU" Novi protest u Podgorici protiv inicijative za formiranje manjinske Vlade (FOTO)

M. S.

27. 01. 2022. u 19:26

VEČERAS je u Podgorici održan još jedan protest protiv inicijative za smenu Vlade Crne Gore i formiranja manjinske Vlade, koji je potekao od najmanje partije u parlamentarnij većini Abazovićeve URA.

ГЛАСОВЕ КРАДУ ЗА ДПС ВЛАДУ Нови протест у Подгорици против иницијативе за формирање мањинске Владе (ФОТО)

Foto: M. S.

Građani su u protestnu šetnju krenuli od Hrama Hristovog Vaskrsenja ka Skupštini Crne Gore.

Pre toga im se obratio poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica koji ih je pozvao da zajedno krenu u odbranu Crne Gore po meri svih njenih građana.  

Na čelu kolone istaknuta je parola - "Glasove kradu za DPS vladu".

- Izbori 30. avgusta nisu bili obični izbori, već svojevrstan referendum da li ste za dalju vladavinu odnarođenog DPS režima. Izjasnili ste se i pored kupovine glasova. Rekli ste jasno i glasno ‘ne’ DPS-u. Stečenu slobodu branićemo svim dozvoljenim sredstvima. Ne smemo razočarati amanet Mitropolita Amfilohija, koji nije želio da ide da se leči vani. DPS je uništio najlepše vrednosti - kazao je pred zgradom Skupštine Crne Gore predsednik Partije penzionera, invalida i restitucije Momo Joksimović.

- DPS nam je ostavio u nasleđe podele, pljačke i ubistva. Građani su očekivali veće i brže oslobađanje od DPS kadrova i navika, kazao je on pozivajući lidere partija na vlasti da nađu rešenje unutar parlamentarne većine.

- U suprotnom, razočaraćete građane, paralisaćete državu, to vam se o glavu može obiti. Nije smak sveta u novom premijeru, novoj Vladi, oni su nebitni, bitni su i važni građani koji su obespravljeni, obespitani i poniženi, pokradeni. Ako nema rešenja, mogu i novi izbori, ali po Ustavnim pravilima, kako bismo dobili konačno Narodnu skupštinu, čije poslanike će neposredno birati građani po imenu i prezimenu, na otvorenim listama - kazao je Joksimović i pozvao lidere Građanskog pokreta URA i Socijalističke narodne partije, Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića, da “ispoštuju volju građana”.

- Da većina parlamentarna formira Vladu, a ne da se vrate u zagrljaj Milu i DPS-u, jer bi time naneli najveću prevaru, ogromnu štetu ovom namučenom, opljačkaljnom i obespravljenom narodu - kazao je Joksimović.

BONUS VIDEO: 

Opasna izjava zvaničnice EU: Angelina Srbe u BiH "prevela" u Bošnjake

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024