POLITIČKA KRIZA U CRNOJ GORI: Najavljeni novi protesti građana zbog "izdaje veka" širom Crne Gore! (VIDEO)

Novosti online

19. 01. 2022. u 19:51 >> 21:50

ISPRED Vlade Crne Gore okupilo se nekoliko stotina građana koji su iskazali svoje nezadovoljstvo povodom inicijative koalicije “Crno na bijelo” da se izglasa nepovjerenje Vladi Zdravka Krivokapića i formira manjinska vlada.

ПОЛИТИЧКА КРИЗА У ЦРНОЈ ГОРИ: Најављени нови протести грађана због издаје века широм Црне Горе! (ВИДЕО)

Foto IN4S

Skup protiče mirno, a okupljeni uzvikuju parole na račun potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića.

Ne zna se ko je organizator protesta, a spekuliše se da iza svega stoje pristalice premijera Zdravka Krivokapica.

Na skupu prisustvuju poslanici Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović i Momo Koprivica, kao i poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin.

Građani su blokirali saobraćaj, a ko je organizator ovog protesta i dalje nemamo informaciju. Prisutni tvrde da su okupljanje videli preko internet mreža i priključili se protestu.

Na protestu je i poslanik Ujedinjene Crne Gore dr Vladimir Dobričanin, koji je izjavio za IN4S sa protesta da je „Ujedinjena Crna Gora je tu, a ostali nek se vide“.

-Mi smo ovdje da branimo pobedu ostvarenu 30. avgusta i bićemo sa svojim narodom na ulici kad god zatreba, poručio je odlučno Dobričanin.

Okupljeni građani su skandirali riječi „izdaja“, ali i poručili Dritanu Abazoviću da žele njegovu smenu.

21.50 Šoć: Skupština prvo o poverenju Vladi, pa o razrešenju Abazovića

Advokat i bivši ministar pravde Dragan Šoć rekao je da je inicijativa predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića za smenu potpredsednika Dritana Abazovića legitimna, ali da će se u Skupštini Crne Gore prvo odlučivati o predlogu da se izglasa nepoverenje vladi. Šoć je ukazao da kada se postavi pitanje poverenja vladi u parlamentu sva druga pitanja čekaju dok se to ne razreši.

21.39 Novi protesti u Crnoj Gori

Proteste u Crnoj Gori organizovaće narednih dana Demokrate zbog izdaje narodne volje.

Poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić, koji je prisustvovao protestu u Podgorici, objavio je više fotografija kako je protest izgledao.

21.15 Ambasadorka SAD poručila: Na građanima je kako će doći do stabilne vlade

NIJE na Sjedinjenim Američkim Državama da odluče da li su manjinska vlada, rekonstrukcija postojeće ili vanredni izbori put da se dođe do parlamentarne stabilnosti u Crnoj Gori, već bi to trebalo da bude odluka građana, izjavila je ambasadorka SAD u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke za TVCG, poručujući da ne želi da spekuliše ko bi bili mogući partneri SAD-a u eventualnoj manjinskoj vladi. V. K.

20.28 Poruka iz Brisela Crnoj Gori: Manjinskoj vladi neće svi aplaudirati

Predlog za stvaranje manjinske vlade ima ambicija, ali je za njegov uspjeh potrebna podrška u Parlamentu, kaže za TVCG izvestilac EP za Crnu Goru Tonino Picula.

Komentarišući stavove pojedinih partija da bi stvaranje nove većine značilo prekrajanje izborne volje građana, Picula kaže da praksa manjinske vlade postoji u demokatskim sistemima, i da je očigledno da takvom političkom potezu neće svi aplaudirati.

20.17 Gradonačelnik Nikšića: DF je jedini kome senalaze mane

Gradonačelink Nikšića Marko Kovačević, povodom trenutne političke situacije izjavio je da “potreba da DF kao najveći politički subjekt vladajuće većine od 30. avgusta bude van Vlade je konstanta koja je opstala i u ovim previranjima. To je u stvari potreba da se nukleus političke tradicije i istinske, iskonske političke volje ovog naroda ubije“.

V.K.

Više o ovome pročitajte OVDE

20.11 Završen protest u Podgorici, za sutra najavljeni protesti širom CG

Okupljeni na protestu u Podgorici se razilaze, ali su najavili da će se opet sutra veče ponovo okupiti da protestuju. Par govornika je najavilo da će se organizovati i protesti u drugim gradovima Crne Gore....Protest je protekao mirno.

 

19.57 Krivokapić podneo predlog za smenu Dritana Abazovića


Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić podneo je parlamentu predlog za smenu potpredsednika vlade Dritana Abazovića. Krivokapić je to objavio na svom Tviter profilu.

19.49 Poslanici na protestu u Podgorici


Na skupu u Podgorici su poslanik UCG Vladimir Dobričanin, poslanici Demokratske Crne Gore Momo Koprivica, Vladimir Martinović, Albin Ćeman, poslanik Pave Crne Gore Marko Milačić...

19.47 Poziv na proteste širom Crne Gore

Iz NVO Miholjski zbor su pozvali građane na proteste sutra u svim gradovima Crne Gore. Slobodan Bulajić iz Miholjskog zbora je kazao da se sprema izdaja i prekrajanja izborne volje.

„Sve je režirao Đukanović uz pomoć novih Pajovića“, rekao je Bulajić.

19.41 Koprivica: Manjinska vlada znači da se DPS pita

Poslanik Demokrata Momo Koprivica kazao je na protestu u Podgorici da žele da sačuvaju izbornu većina od 30. avgusta, kada su građani jasno rekli da ne žele da se DPS pita, a, kako je istakao, manjinska vlada znači da se DPS pita.

„To znači da se ne mogu odluke donositi bez DPS-a. Kako neko misli da proveri prljave poslove bivših funkcionera, ako DPS podržava tu vladu“, kazao je Koprivica.
On je naglasio da su odavno najavljivali da se ovaj plan sprema i da su pravovremeno upozorili građane na ovo.
 

19.35  Blokiran most u Podgorici

Građani koji su se okupili u Podgorici blokirali su most Blaža Jovanovića.
 

19.20  Više stotina građana ispred zgrade Vlade, traže smenu Abazovića

Više stotina ljudi okupilo se ispred zgrade Vlade u Podgorici i traže smenu Dritana Abazovića.

Prilazi zgradi Vlade su zatvoreni. Najava za okupljanje je deljena preko društvenih mreža, ali nije poznato ko je organizator.

18.34 Oglasila se ambasadorka Velike Britanije

Ujedinjeno Kraljevstvo će raditi i podržavati vladu u Crnoj Gori sa kojom imamo zajedničke interese i u oblastima gdje dijelimo vrijednosti. Stoga možemo da radimo sa sadašnjom Vladom, a radili bismo i sa budućom, ukoliko bude dijelila naše interese i vrijednosti, kazala je za Portal RTCG ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva Karen Medoks.

17.45 Mandić: Sprečiti promenu izborne volje, većina želi DPS u opozicji

Jedan od lidera Demokratskog fronta i čelnik Nove srpske demokratije Andrija Mandić ističe za Portal RTCG da sa ove distance posmatrano, odbijanje predloga za rekonstrukciju Vlade prošle godine nije bilo slučajno. On je rekao da su poslanici pokreta URA tada bili protiv, a danas pokreću inicijativu za smjenu Vlade i hoće da promijene izbornu volju građana.

16.47 Spajić Abazoviću: "Ne dozvoli da te narod zapamti kao izdajnika"

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić poručio je da potpredsjednik Vlade Dritan Abazović mora podnijeti ostavku ili povući inicijativu.

(Borba.me/IN4S/rs.sputniknews.com)

BONUS VIDEO - Kako je pao Milo Đukanović?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna