SVE ZA SMENU: DPS podržava formiranje manjinske Vlade Crne Gore

V. K.

18. 01. 2022. u 23:05

PREDSEDNIŠTVO Demokratske partije socijalista saopštilo je da će podržati svaku inicijativu koja će dovesti do smene aktuelne Vlade.

СВЕ ЗА СМЕНУ: ДПС подржава формирање мањинске Владе Црне Горе

Foto: DPS

- Povodom juče saopštene spremnosti koalicije "Crno na bijelo" da se kroz formiranje manjinske Vlade traži izlaz iz političke krize u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista želi da ponovi svoj ranije saopšten stav, da će iz dobro poznatih razloga, podržati svaku inicijativu koja treba da dovede do smene sadašnje Vlade. DPS pozdravlja spremnost dela parlamentarne većine da sa predstavnicima jednog broja manjinskih partija, predlažu rešenja koja bi vodila deblokadi institucija i ubrzanju pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom -  navodi se u saopštenju Predsedništva DPS.

Dodajući da je "DPS odmah nakon parlamentarnih izbora krajem avgusta 2020. godine izrazila spremnost da podrži sve partije koje bi formirale izvršnu vlast posvećenu nastavku reformi, izgradnji građanske, multietničke, evropske Crne Gore, članice NATO-a, države vladavine prava i jakih institucija, odnosno Vladu koja bi bila usmerena na snažnu borbu protiv pandemije korona virusa i očuvanja zdravlja građana Crne Gore, kao i obezbeđivanje uslova za privlačenje stranih investicija, brži ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mesta".

-Polazeći od toga, Demokratska partija socijalista će pažljivo pratiti dalje poteze predlagača inicijative, i blagovremeno se odrediti prema njihovom predlogu izlaska iz dugotrajuće društveno-političke krize, vodeći računa prvenstveno o interesima Crne Gore, i dostojanstvu partije, koja  je u službi tih interesa - zaključuje se u saopštenju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U BELEKU, U HLADU BOROVE ŠUME: Veličanstveni hotel iz lanca poznatog po odličnoj usluzi, kvalitetu i bogatim sadržajima