PRVI KORAK KA REKONSTRUKCIJI REGIONALNE SAOBRAĆAJNICE: Opština Bar uplatila ministarstvu finansija više od 660 hiljada evra

B. Dabić

21. 12. 2021. u 18:43

ZA EKSPROPRIJACIJU na regionalnom putu R-29 kroz Mrkojeviće, Opština Bar je danas uplatila 666.588 evra Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

ПРВИ КОРАК КА РЕКОНСТРУКЦИЈИ РЕГИОНАЛНЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ: Општина Бар уплатила министарству финансија више од 660 хиљада евра

Foto: B.Dabić

 Time je Opština Bar  ispunila  svoje obaveze  za otpočinjanje rekonstrukcije regionalnog puta Sveti Ivan-Kamenički most-Krute. Ovaj regionalni putni pravac u svim strategijama je  definisan kao jedan od prioritetnih razvojnih projekata za   Bar.

Regionalni puta Bar-Kamenički most-Krute  ima višestruki značaj.

Ova  saobraćajnica  će omogućiti razvoj turizma i poljoprivrede u Mrkojevićima, povezati barsku i ulcinjsku opštinu, a   i  doprineti  kvalitetnijem  povezanju  Crne Gore  sa susednom Albanijom.

- Stekli su se  svi uslovi da se Ministarstvo finansija dalje zaduži, sprovede eksproprijacija, da se raspiše izvođački tender i da se konačno krene sa rekonstrukcijom ovog putnog pravca, kazao je danas  predsednik Opštine Dušan Raičević.

Podsetimo, sporazum iz avgusta 2020. godine zaključen između Opštine Bar, Opštine Ulcinj i Uprave za saobraćaj definisao je obavezu Opštini Bar i Opštini Ulcinj da finansiraju i sprovedu postupak eksporprijacije na teritoriji svojih opština, dok se Uprava za saobraćaj obavezala da finansira izvođenje radova shodno revidovanom glavnom projektu.

BONUS VIDEO:

SIMBOL MOĆI OD ANTIČKOG DOBA: Šta je to žezlo i ko ga koristi?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)